Obaix

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Obaix? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en je kunt er geld mee verdienen. Met behulp van de nieuwste zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Vanwege dalende kosten, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de speciale terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is dit iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door deze website doorzoek jij veelzijdige details die helpen bij zonnepanelen kopen in Obaix!

zonnepanelen installateur 6230
 • Minder betalen voor stroom.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieHenegouwen
GemeentePont-À-Celles
Postcode62300
Gasverbruik20.090 kWh
Stroomverbruik kWh3345 kWh
Gemiddelde energierekening€158,97

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Obaix juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Verscheidene gemeenten werken met speciale premies en/of leningen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be ontdek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Pont-À-Celles. Is er niets over te lezen? Neem dan contact op met jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Pont-À-Celles bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Obaix
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere woningen aanmoedigt om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4310), dan is het belastingvoordeel al gauw €534. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je weer terug injecteren aan het net. In ruil ontvang je een soort vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de ouderwetse tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Obaix fluctueren tussen de €4800 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in pakweg 2820 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Eneco of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €705,00 (kosten juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Obaix is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder bekijk jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117707€3450 – €4375€440
2294012€5125 – €5850€525
3354016€6100 – €6025€875
4398018€6400 – €6675€950
5462020€6950 – €7125€990
6495023€7525 – €8125€1110

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Door de zonnepanelencheck Obaix check jij de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Obaix bedraagt 3345 kWh. Dit kan je zelf genereren met rond de 11 panelen van 315 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1800 kWh zijn dat er 7, voor 2975 kWh zijn dat er 11, en voor 3800 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de huizenbezitters bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed vind je dunne-film panelen. Deze PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Obaix?

Puur voor panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-obaix

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Obaix vergelijken? Met onderstaande tips kies jij moeiteloos een uitmuntende vakspecialist in de regio. Tal van monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de verkoopprijs. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer de eigenschappen van het huis. Het type huis (schuin & plat) en de oriëntatie van de woning zijn voor de monteur interessant. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert biedt zo interessant zonnepanelen advies in Obaix.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Vandaar weten we op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs uit de omgeving. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar let ook op eventuele keurmerken (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is zonnepanelen huren interessant?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen allerlei interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name organisaties die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Huren kan al vanaf €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De totale huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Veel spaargeld is niet nodig.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Obaix op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Obaix
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Obaix een netvergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met pv-panelen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!