Buzet

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Buzet? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en heb je razendsnel terugverdiend. Door zonnepanelen op het dak wek je zelf energie op uit de zon. Vanwege dalende kosten, de royale 6%-BTW constructie, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Via onze website vind je accurate adviezen m.b.t. zonnepanelen kopen in Buzet!

zonnepanelen installateur 6230
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieHenegouwen
GemeentePont-À-Celles
Postcode62300
Gasverbruik20.080 kWh
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€158,82

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Buzet juli 2024

Een universele subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Wel bestaan er gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be check jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Pont-À-Celles. Is de informatie niet te vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Pont-À-Celles bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Middels de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Buzet
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens verrassend voordelig een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er bestaat een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€5050), dan loopt het voordeel al gauw op tot €626. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je weer terug injecteren aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je een gepaste vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de “ouderwetse” tellers worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Al vele tienduizenden huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger het is. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Buzet liggen tussen om en nabij de €4500 en €6800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in plusminus 2810 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie en/of Nuon betaal je daarvoor ongeveer €702,50 (prijspeil juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Buzet kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118606€3425 – €4350€410
2284012€5150 – €5900€575
3326015€6000 – €6125€850
4398016€6475 – €6775€900
5460019€6900 – €7200€970
6496022€7650 – €8150€1090

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Buzet achterhaal jij of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Buzet is 3340 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig plusminus 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1875 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2950 kWh zijn dat er 12, en voor 3975 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de consumenten bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Buzet?

Voor zonnepanelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-buzet

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Buzet vergelijken? Door middel van de uitleg die hierna komt vergelijk je zonder problemen een professionele leverancier in je postcodegebied. Het merendeel van de monteurs beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Let ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf de karakteristieken van het huis. De dak-categorie (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn essentieel. Kies tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist geeft dan actueel zonnepanelen advies in Buzet.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft naam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan is het duidelijk hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Vervolgens versturen ze de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een week ontvang je een offerte op maat van specialisten die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn diverse rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere verenigingen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost zo’n €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huur van de panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet meer noodzakelijk.
 • Of denk aan een meer collectief project. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Buzet op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Buzet
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Buzet een aanvullend distributienettarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Vlamingen met de terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten fluctueren tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!