Liberchies

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Liberchies? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en je kunt er geld mee verdienen. Dankzij de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf schone energie op. Wegens de dalende inkoopprijs, de royale 6%-BTW constructie, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Middels onze tool lees jij veelzijdige aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Liberchies!

zonnepanelen installateur 6238
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Lange levensduur.

ProvincieHenegouwen
GemeentePont-À-Celles
Postcode62380
Gasverbruik20.120 kWh
Stroomverbruik kWh3360 kWh
Gemiddelde energierekening€159,43

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Liberchies juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be doorzoek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Pont-À-Celles. Is er niets over te lezen? Neem dan contact op met jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Pont-À-Celles kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Via de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Liberchies
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren extra voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4340), dan pak je al snel €538. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je weer terug injecteren aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je een redelijke vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: deze traditionele energiemeters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een royale 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Al 500.000gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Liberchies schommelen tussen de €5100 en €6100 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in circa 2850 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Essent en Oxxio betaal je al snel €712,50 (onkosten juli 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Liberchies kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna bekijk je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120008€3400 – €4200€430
2301013€5250 – €5900€600
3353016€6025 – €6275€750
4394018€6325 – €6725€890
5461020€6900 – €7300€990
6509021€7675 – €7800€1040

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Liberchies achterhaal je of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Liberchies is 3360 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pak ‘m beet 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1825 kWh zijn dat er 7, voor 2825 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3825 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de consumenten verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Liberchies?

Voor het leggen van panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-liberchies

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Liberchies vergelijken? Op basis van het advies hieronder zoek je snel en eenvoudig een betrouwbare installateur in jouw omgeving. Tal van installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de tarieven. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf expliciet het huis. Het genre huis (schuin & plat) en de focus-richting van het huis zijn daarin van belang. Selecteer daarna een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Liberchies.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn naam, telefoonnummer en e-mailadres. Vandaar komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Daarna zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 7 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen uit de regio. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (denk aan RoHS certificaat, VDE keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien meerdere mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan ondernemingen die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, Beschikbaar vanaf €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De totale huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Liberchies op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Liberchies
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Liberchies aanvullend capaciteitstarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met de terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!