Luttre

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Luttre? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en goed voor de portemonnee. Via zonnepanelen op het dak is het mogelijk eigen energie te genereren. Ten gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door de zonnepanelen-vergelijker tref je toepasbare info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Luttre!

zonnepanelen installateur 6238
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Kies voor een beter milieu.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieHenegouwen
GemeentePont-À-Celles
Postcode62380
Gasverbruik20.130 kWh
Stroomverbruik kWh3365 kWh
Gemiddelde energierekening€159,59

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Luttre maart 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet in België. Verscheidene gemeenten werken met energiepremies of speciale groene leningen. Op energiesparen.be check je de spelregels in de gemeente Pont-À-Celles. Geen resultaten? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Pont-À-Celles zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Luttre
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4350), dan bedraagt het voordeel al snel €539. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, injecteer je terug op het energienet. Hiervoor krijg je een vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de klassieke mechanische tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al enkele honderdduizenden woningen wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Luttre liggen tussen om en nabij de €4800 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in om en nabij 2860 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €715,00 (vergoeding maart 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Luttre kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel lees je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117508€3425 – €4250€400
2270011€5125 – €5825€525
3342015€6025 – €6125€875
4401017€6425 – €6775€900
5452019€7050 – €7200€1010
6499021€7700 – €8000€1050

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Luttre achterhaal je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Luttre is 3365 kWh. Je hebt dus nodig omstreeks 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2925 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3800 kWh gaat het om 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde huizenbezitters prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze panelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Luttre?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-luttre

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Luttre vergelijken? Aan de hand van onderstaande tips vergelijk je vandaag nog een erkende aanbieder in jouw streek. Verscheidene bedrijven bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer zo specifiek mogelijk de woning. Het type woning (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het dak zijn cruciaal. Kies ook een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Luttre.

 4. Voorkeur voor contact

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs uit uw regio. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar check ook voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn vele bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gebouwendie hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De tarieven beginnen bij €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Luttre op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Luttre
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Luttre een distributienettarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €95,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!