Viesville

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Viesville? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en hebben een prima rendement. Via de nieuwste zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Gezien de dalende prijzen van de panelen, de 6% BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn dak geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Aan de hand van onze website bekijk jij waardevolle details over zonnepanelen kopen in Viesville!

zonnepanelen installateur 6230
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Verantwoorde investering.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieHenegouwen
GemeentePont-À-Celles
Postcode62300
Gasverbruik20.110 kWh
Stroomverbruik kWh3355 kWh
Gemiddelde energierekening€159,28

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Viesville maart 2024

Een universele subsidieregeling is niet beschikbaar in België. In een aantal gemeenten vind je duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website energiesparen.be doorzoek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Pont-À-Celles. Kan je hier niets over vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Pont-À-Celles bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Viesville
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens erg goedkoop een speciale lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De overheid biedt een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4330), dan bedraagt het voordeel al snel €537. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor krijg je een passende vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment ontvang je geen extra terugleververgoeding voor dit overschot. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de klassieke mechanische tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Viesville komen doorgaans uit tussen de €4700 en €5900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in pak ‘m beet 2840 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Energiedirect en Oxxio betaal je daarvoor zo’n €710,00 (vergoeding maart 2024). Via goedkope zonnepanelen in Viesville is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna lees jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118407€3675 – €4500€410
2270013€5125 – €5875€525
3329014€6025 – €6225€875
4393018€6550 – €6850€920
5452019€7050 – €7175€1010
6518022€7425 – €8075€1070

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Viesville zie je of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Viesville bedraagt 3355 kWh. Dit staat voor plusminus 10 panelen van 300 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1875 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2925 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3850 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. De gemiddelde bewoners installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Viesville?

Bij het installeren van panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-viesville

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Viesville vergelijken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten kies je in enkele stappen een betrouwbare monteur in jouw streek. Het merendeel van de aanbieders hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer het type huis. Het soort woning (schuin & plat) en de oriëntatie van de woning zijn van groot belang. Kies daarna een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Viesville.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Daardoor is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Als laatste versturen ze de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar check ook certificering (je kunt denken aan ISO certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen meerdere aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn stadions die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, Huren kan al vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Veel spaargeld is dan ook geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Viesville op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Viesville
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Viesville een vergoeding aan de distributienetbeheerder – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor consumenten met een zogenaamde terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomZij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!