Thiméon

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Thiméon? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en besparen je geld. Door innovatieve zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Wegens de lagere prijs van de panelen, de royale 6%-BTW constructie, en de speciale terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Op basis van onze vergelijker lees je veelzijdige raadgeving m.b.t. zonnepanelen kopen in Thiméon!

zonnepanelen installateur 6230
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Duurzame investering.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieHenegouwen
GemeentePont-À-Celles
Postcode62300
Gasverbruik20.100 kWh
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€159,13

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Thiméon juli 2024

Een speciale subsidie is niet beschikbaar in België. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op energiesparen.be bekijk je hoe het ervoor staat in de gemeente Pont-À-Celles. Kan je het niet vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €800,00. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Pont-À-Celles bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Thiméon
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4320), dan bedraagt het voordeel al snel €536. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt injecteer je terug op het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je een soort vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor dit overschot. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de traditionele tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Al honderdduizenden woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Thiméon komen doorgaans uit tussen de €5000 en €6900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op ongeveer 2830 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Essent en/of Nuon betaal je daarvoor zo’n €707,50 (prijs juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Thiméon bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder ontdek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119006€3650 – €4350€380
2286011€5125 – €5675€600
3333016€6075 – €6275€700
4385017€6300 – €6725€920
5470019€7025 – €7125€1010
6495022€7625 – €8000€1080

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Thiméon bekijk jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Thiméon bedraagt 3350 kWh. Dat staat gelijk aan om en nabij 11 panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1950 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3875 kWh zijn dat 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. De meeste klanten kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Thiméon?

Voor het laten leggen van panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-thimeon

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Thiméon vergelijken? Via het onderstaande stappenplan kies je vandaag nog een erkende monteur in jouw eigen buurt. Een aantal aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de kosten. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Specificeer zo concreet mogelijk de woning. Het soort dak (plat & schuin) en de focus-richting van het dak zijn voor de monteur interessant. Selecteer ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Thiméon.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Dan komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen uit de omgeving. Kijk verder dan de goedkoopste aanbieder, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen verscheidene mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn ondernemingen die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost zo’n €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen voorwaarde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Thiméon op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Thiméon
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Thiméon een bijdrage – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor mensen met een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!