Wasmes-Audemez-Briffoeil

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Wasmes-Audemez-Briffoeil? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en je kunt er geld mee verdienen. Geholpen door zonnepanelen op jouw woning wek je in eigen beheer groene stroom op. Door dalende kosten, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de welbekende terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Geholpen door onze website doorzoek jij bruikbare adviezen m.b.t. zonnepanelen kopen in Wasmes-Audemez-Briffoeil!

zonnepanelen installateur 7604
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieHenegouwen
GemeentePéruwelz
Postcode76040
Gasverbruik22.400 kWh
Stroomverbruik kWh3300 kWh
Gemiddelde energierekening€167,58

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Wasmes-Audemez-Briffoeil juni 2024

Een universele subsidieregeling is er niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op energiesparen.be doorzoek je welke regelingen er zijn in de gemeente Péruwelz. Onduidelijke informatie? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Péruwelz zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Wasmes-Audemez-Briffoeil
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren tegen een gunstige rente een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun woning energiezuiniger te maken. Op jouw investering in zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4370), dan is het voordeel al snel €542. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor ontvang je een passende vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Er is wel verandering op komst: deze klassieke mechanische meters worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Niet alleen gunstig voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al 500.000consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Wasmes-Audemez-Briffoeil komen doorgaans uit tussen de €4700 en €6400 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in circa 3080 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Eneco en/of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €770,00 (onkosten juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Wasmes-Audemez-Briffoeil is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder lees jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117506€3525 – €4450€400
2281011€5075 – €5675€625
3334016€6025 – €6175€750
4385016€6525 – €6600€900
5439020€7025 – €7300€960
6516023€7575 – €8000€1090

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Daarnaast is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Wasmes-Audemez-Briffoeil ontdek jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wasmes-Audemez-Briffoeil is 3300 kWh. Hiervoor zijn benodigd pak ‘m beet 10 panelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3950 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Veel consumenten installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Wasmes-Audemez-Briffoeil?

Voor panelen op een woning is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-wasmes-audemez-briffoeil

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Wasmes-Audemez-Briffoeil vergelijken? Op basis van tips van onze adviseurs kies je in een zeer korte periode een goede expert in je woonplaats. Verschillende leveranciers bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de kosten. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer de aard van het huis. Het soort woning (schuin + plat) en de ligging van het dak zijn relevant. Kies tevens een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Wasmes-Audemez-Briffoeil.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Zo komen we erachter hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Nadien verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na zo’n 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten uit uw regio. Let niet alleen op de voordeligste tarieven, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (zoals ISO certificaat, Recyclage, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is zonnepanelen huren interessant?

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden diverse bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere stadions die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost zo’n €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is is geen vereiste.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Wasmes-Audemez-Briffoeil op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Wasmes-Audemez-Briffoeil
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Wasmes-Audemez-Briffoeil een bijdrage – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Vlamingen met de terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG is duidelijk: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding klopt dan niet meer. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!