Brasménil

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Brasménil? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en men kan er flink door besparen. Aan de hand van de investering in zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Omwille van het financieel interessante plaatje, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Dankzij onze vergelijker check jij toepasbare informatie met betrekking tot zonnepanelen kopen in Brasménil!

zonnepanelen installateur 7604
 • Lagere energielasten.
 • Zet het milieu op 1.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieHenegouwen
GemeentePéruwelz
Postcode76040
Gasverbruik22.380 kWh
Stroomverbruik kWh3590 kWh
Gemiddelde energierekening€174,03

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Brasménil mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) lees je wat de regels zijn in de gemeente Péruwelz. Geen resultaten? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Péruwelz kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Via de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Brasménil
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten erg goedkoop een krediet kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4350), dan is het belastingvoordeel al gauw €539. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor ontvang je een redelijke vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit gaat wel veranderen: deze klassieke mechanische meters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al tienduizenden huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Brasménil zitten vaak tussen de €5300 en €6100 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat voor plusminus 3060 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Energiedirect en Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €765,00 (vergoeding mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Brasménil kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder check je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117808€3700 – €4425€430
2279011€5300 – €5850€675
3329015€6025 – €6025€750
4406018€6475 – €6750€910
5434019€6925 – €7225€960
6506022€7500 – €8050€1100

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Overigens is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Brasménil bekijk jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Brasménil is 3590 kWh. Dit staat voor ongeveer 11 panelen van 295 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1925 kWh gaat het om 8, voor 2925 kWh zijn dat er 12, en voor 4000 kWh gaat het om 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Meer dan 50% van de investeerders verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Brasménil?

Voor het plaatsen van panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-brasmenil

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Brasménil vergelijken? Met tips van onze adviseurs tref je binnen enkele minuten een professionele aanbieder in jouw omgeving. Diverse bedrijven beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijzen. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer het type woning. Het soort woning (schuin of plat) en de focus-richting van de woning zijn daarin van belang. Maak daarna een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige voorziet jou dan van uitstekend zonnepanelen advies in Brasménil.

 4. Vul contactgegevens in

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: naam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Zo weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Als laatste versturen ze de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Let niet alleen op de voordeligste tarieven, maar let ook op de benodigde certificaten (je kunt denken aan ISO certificaat, IEC keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan diverse bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name bedrijven die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De tarieven beginnen bij €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Brasménil op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Brasménil
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Brasménil aanvullend capaciteitstarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor Belgen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €95,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!