Bury

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Bury? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en besparen je geld. Aan de hand van zonnepanelen op jouw woning wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Wegens de dalende inkoopprijs, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door middel van onze vergelijker bekijk je veelzijdige informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Bury!

zonnepanelen installateur 7602
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Duurzame investering.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieHenegouwen
GemeentePéruwelz
Postcode76020
Gasverbruik22.340 kWh
Stroomverbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energierekening€173,41

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Bury mei 2024

Een speciale subsidie is er helaas niet in België. Verscheidene gemeenten werken met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) bekijk je welke regelingen er zijn in de gemeente Péruwelz. Geen resultaten? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit scheelt je zo €900,00. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Péruwelz kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Bury
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4310), dan profiteer je al van een korting van zo’n €534. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je weer terug injecteren aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je een redelijke vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de ouderwetse tellers worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al enkele honderdduizenden huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Bury liggen tussen de €4500 en €6100 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op om en nabij 3020 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Eneco en/of Oxxio betaal je daarvoor zo’n €755,00 (prijs mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Bury is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel tref jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117707€3675 – €4325€380
2290013€5000 – €5800€500
3341014€6000 – €6225€850
4396017€6550 – €6625€900
5433020€7050 – €7275€1010
6492022€7475 – €8200€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Bury achterhaal je of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bury is 3570 kWh. Dit staat voor ongeveer 10 panelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1925 kWh gaan we uit van 8, voor 2875 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3950 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de bewoners kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn zeer flexibel. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Bury?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bury

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Bury vergelijken? Middels onderstaande tips heb jij vandaag nog een betrouwbare specialist in je woonplaats. Tal van specialisten beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Specificeer de eigenschappen van het huis. De huis-categorie (schuin of plat) en de ligging van het dak zijn relevant. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in Bury.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat van installateurs met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar vraag ook om eventuele keurmerken (voorbeelden zijn ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan allerlei interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan stadions die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, De kosten bedragen zo’n €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is dan ook geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Bury op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Bury
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Bury een netvergoeding – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €95,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!