Bon-Secours

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Bon-Secours? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en men kan er flink door besparen. Aan de hand van een zonnepanelen-installatie wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Mede door gunstigere prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door middel van onze website bekijk jij omvangrijke aanbevelingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Bon-Secours!

zonnepanelen installateur 7603
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Zet het milieu op 1.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieHenegouwen
GemeentePéruwelz
Postcode76030
Gasverbruik22.350 kWh
Stroomverbruik kWh3575 kWh
Gemiddelde energierekening€173,56

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Bon-Secours juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. In verschillende gemeenten zien we speciale premies en/of leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be vind je welke regelingen er zijn in de gemeente Péruwelz. Kan je het niet vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit levert al snel honderden euro’s op. Daarbij kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Péruwelz kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Bon-Secours
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren met een interessante rente een speciaal type lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4320), dan pak je al snel €536. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een redelijke vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de ouderwetse tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met 6 procent rente. Niet alleen gunstig voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Al enkele honderdduizenden huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Bon-Secours liggen tussen om en nabij de €4600 en €6400 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op grofweg 3030 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en/of NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €757,50 (kosten juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Bon-Secours kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna check je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120706€3450 – €4350€400
2309013€5100 – €5825€650
3348015€6000 – €6125€800
4410016€6475 – €6625€930
5442019€6975 – €7225€960
6481021€7650 – €7875€1100

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Bon-Secours ontdek je of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bon-Secours is 3575 kWh. Dit kan je zelf genereren met pakweg 10 panelen van 290 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2850 kWh zijn dat er 12, en voor 4000 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De doorsnee investeerders prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Bon-Secours?

Voor PV-panelen op een woning is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bon-secours

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Bon-Secours vergelijken? Door onderstaande tips tref je binnen enkele minuten een erkende vakman in jouw omgeving. Tal van monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer het type huis. Het soort huis (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn essentieel. Kies ook een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Bon-Secours.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat van deskundigen die actief zijn in de regio. Er is meer dan alleen de laagste offerte, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (bijv. Recyclage, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien diverse bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan gymzalen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Beschikbaar vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is niet nodig.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Bon-Secours op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Bon-Secours
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Bon-Secours een vergoeding aan de distributienetbeheerder – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met pv-panelen met een zogenaamde terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG is duidelijk: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €87,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!