Baugnies

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Baugnies? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en heb je razendsnel terugverdiend. Met zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Wegens de hogere wattpiek per zonnepaneel, de royale 6%-BTW constructie, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is het overal mogelijk? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Dankzij deze website ontdek je handige aanbevelingen aangaande zonnepanelen kopen in Baugnies!

zonnepanelen installateur 7604
 • Lagere energierekening.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieHenegouwen
GemeentePéruwelz
Postcode76040
Gasverbruik22.360 kWh
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€173,72

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Baugnies april 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. In sommige gemeenten zijn er een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be tref je wat de regels zijn in de gemeente Péruwelz. Is de informatie niet te vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Péruwelz is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Baugnies
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening. Deze groene leningen waarmee consumenten tegen een aantrekkelijke rente een groene lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4330), dan pak je al snel €537. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert injecteer je terug op het energienet. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een gepaste vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de traditionele tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Baugnies zitten vaak tussen de €4200 en €6700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert om en nabij 3040 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Delta of Pure Energie betaal je al snel €760,00 (vergoeding april 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Baugnies bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf doorzoek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118506€3625 – €4250€400
2295012€5300 – €5750€550
3339015€6075 – €6125€775
4417018€6450 – €6775€880
5461020€7000 – €7250€960
6517023€7400 – €8075€1070

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Baugnies ontdek jij of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Baugnies bedraagt 3580 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pakweg 12 pv-panelen van 290 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1875 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2800 kWh zijn dat er 11, en voor 3800 kWh zijn dat 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Veel consumenten prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens zijn er dunne-film panelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Baugnies?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op een woning is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-baugnies

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Baugnies vergelijken? Aan de hand van onderstaande tips vergelijk jij snel en eenvoudig een uitstekende vakman in je woonplaats. Diverse adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de tarieven. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer expliciet het huis. Het type dak (plat of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn zaken die van belang zijn. Selecteer tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur verschaft dan namelijk professioneel zonnepanelen advies in Baugnies.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan naam, tel. nr. en het mailadres. Zo weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs uit uw regio. Let niet alleen op de laagste prijs, maar check ook certificering (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, Recyclage) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen nogal wat rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan stadions die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Huren kan al vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Baugnies op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Baugnies
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Baugnies een vergoeding – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor consumenten die beschikken over een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €95,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!