Roucourt

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Roucourt? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en fiscaal aantrekkelijk. D.m.v. innovatieve zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Wegens de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de interessante terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Op basis van onze tool vind je praktische toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Roucourt!

zonnepanelen installateur 7601
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Lange levensduur.

ProvincieHenegouwen
GemeentePéruwelz
Postcode76010
Gasverbruik22.330 kWh
Stroomverbruik kWh3565 kWh
Gemiddelde energierekening€173,25

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Roucourt april 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. In sommige gemeenten zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) ontdek je wat de regels zijn in de gemeente Péruwelz. Geen resultaten? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Péruwelz zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Roucourt
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een groene lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Voor zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€5050), dan is jouw winst al gauw €626. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een redelijke vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In die situatie krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De kans is groot dat dit gaat veranderen: deze klassieke mechanische meters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Roucourt zitten vaak tussen de €4400 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen draait uit op zo’n 3010 kWh stroom. Bij een maatschappij als Greenchoice en Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €752,50 (vergoeding april 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Roucourt bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna check jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119506€3500 – €4400€390
2274013€5150 – €5600€575
3330014€6000 – €6100€850
4393016€6350 – €6675€950
5441020€6925 – €7150€1020
6500022€7600 – €8200€1080

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Roucourt check jij de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Roucourt is 3565 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig ongeveer 10 panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 2000 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2875 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3800 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. Bijna alle bewoners installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed bestaan er dunne-film panelen. Dit type PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Roucourt?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-roucourt

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Roucourt vergelijken? D.m.v. de uitleg die hierna komt zoek jij binnen enkele minuten een uitstekende vakman in je woonplaats. Tal van specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de verkoopprijs. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets duidelijk het huis. Het type dak (schuin & plat) en de focus-richting van de woning zijn voor de monteur interessant. Selecteer tevens een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Roucourt.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn naam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar weten we hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na zo’n 5 werkdagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld RoHS certificaat, ISO certificaat, Recyclage, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn nogal wat prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan gymzalen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost zo’n €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huur van de panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Roucourt op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Roucourt
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Roucourt een vergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningeigenaren met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG is duidelijk: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding klopt dan niet meer. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!