Nassogne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Nassogne? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en winstgevend. Via krachtige zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Dankzij gunstigere prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Met onze tool lees je handige details aangaande zonnepanelen kopen in Nassogne!

zonnepanelen installateur 6950
 • Lagere energiekost.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieLuxemburg
GemeenteNassogne
Postcode69500
Gasverbruik21.570 kWh
Stroomverbruik kWh3385 kWh
Gemiddelde energierekening€166,04

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Nassogne juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet meer in België. Soms zijn er binnen gemeenten speciale premies en/of leningen. Door te surfen naar energiesparen.be tref je hoe het ervoor staat in de gemeente Nassogne. Geen resultaten? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Nassogne is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Nassogne
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten heel voordelig een afbetalingsregeling kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4540), dan is jouw winst al gauw €563. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit krijg je een redelijke vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de traditionele tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (juni 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Nassogne komen doorgaans uit tussen de €5100 en €6200 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op circa 3040 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Eneco of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €760,00 (onkosten juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Nassogne is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel doorzoek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120306€3700 – €4500€410
2293013€5300 – €5700€500
3342016€6075 – €6200€725
4389017€6450 – €6850€920
5461020€6975 – €7175€1010
6484023€7400 – €7800€1110

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Nassogne vind jij of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nassogne bedraagt 3385 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pak ‘m beet 12 panelen van 320 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1825 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2825 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3975 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. De gemiddelde woningbezitters verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Nassogne?

Voor het laten leggen van panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-nassogne

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Nassogne vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan zoek je snel en eenvoudig een deskundige vakman in jouw eigen buurt. De meeste aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de tarieven. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Definieer de aard van het huis. De huis-categorie (plat & schuin) en de focus-richting van de woning zijn hierin van enorm belang. Selecteer daarna een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Nassogne.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om naam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Zo komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (zoals CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen meerdere interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn scholen die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost om en nabij de €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De totale huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Nassogne op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Nassogne
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Nassogne verplichte kost – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Belgen met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €87,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente