Lesterny

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Lesterny? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en winstgevend. Via een zonnepanelen-installatie wek je zelf schone energie op. Vanwege de steeds gunstigere prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de speciale terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Dankzij onze website tref jij accurate adviezen over zonnepanelen kopen in Lesterny!

zonnepanelen installateur 6953
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Los van de energieleverancier.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieLuxemburg
GemeenteNassogne
Postcode69530
Gasverbruik21.400 kWh
Stroomverbruik kWh3300 kWh
Gemiddelde energierekening€163,42

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Lesterny juni 2024

Een landelijke subsidiepot is niet aan de orde in België. Wel bestaan er gemeenten met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Nassogne. Is er niets over te lezen? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Nassogne kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Via de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Lesterny
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun woning energiezuiniger te maken. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4370), dan is het voordeel al snel €542. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je natuurlijk een vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: deze klassieke mechanische meters worden ingewisseld voor slimme meters. De komende jaren komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim 500.000investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Lesterny zitten vaak tussen de €4600 en €6100 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor ongeveer 2800 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Eneco en Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €700,00 (onkosten juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Lesterny bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna lees jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117507€3400 – €4350€440
2272012€5225 – €5650€500
3347016€6025 – €6225€825
4394017€6425 – €6675€950
5446019€7050 – €7125€1020
6494023€7500 – €8075€1060

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Lesterny check jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lesterny bedraagt 3300 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 2000 kWh zijn dat er circa 8, voor 3000 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3850 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Bijna alle klanten maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Bovendien zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Lesterny?

Voor het laten leggen van panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lesterny

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Lesterny vergelijken? Door middel van de uitleg die hierna komt tref jij in korte tijd een betrouwbare specialist in de regio. Verschillende adviseurs beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de installatiekosten. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk de eigenschappen van de woning. Het type woning (schuin of plat) en de ligging van het dak zijn daarin van belang. Maak vervolgens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Lesterny.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Bij de laatste stap versturen ze de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen uit de buurt. Er is meer dan alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn allerlei aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor gymzalen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost om en nabij de €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lesterny op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Lesterny
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Lesterny een netvergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor consumenten met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG is duidelijk: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €86,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!