Forrières

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Forrières? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en leveren ook nog eens euro’s op. Geholpen door thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Mede door de aantrekkelijke paneel prijzen, de 6% BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Middels de zonnepanelen-vergelijker tref je waardevolle toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Forrières!

zonnepanelen installateur 6953
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieLuxemburg
GemeenteNassogne
Postcode69530
Gasverbruik21.390 kWh
Stroomverbruik kWh3595 kWh
Gemiddelde energierekening€170,01

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Forrières september 2023

Een speciale subsidie is er helaas niet in België. In verschillende gemeenten zien we interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website energiesparen.be tref jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Nassogne. Geen resultaten? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Nassogne zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Forrières
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens tegen een lage rente een groene lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun woning energiezuiniger te maken. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4360), dan bedraagt het voordeel al snel €540. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Dit gaat wel veranderen: deze traditionele energiemeters worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 4% spaarrekening. De win is er niet alleen voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het model, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (september 2023) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Forrières liggen tussen om en nabij de €5100 en €6800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert zo’n 2790 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Eneco en/of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €697,50 (prijs september 2023). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Forrières kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder check jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120107€3675 – €4500€430
2272012€5225 – €5800€675
3335015€5900 – €6075€875
4401016€6425 – €6850€900
5434020€7050 – €7125€970
6512023€7650 – €7925€1100

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck Forrières lees jij of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Forrières bedraagt 3595 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1925 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3825 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de investeerders maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Forrières?

Voor de installatie van PV-panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-forrieres

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Forrières vergelijken? Geholpen door onderstaande tips kies jij binnen enkele minuten een goede vakman in jouw omgeving. De meeste specialisten hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan het tarief. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Specificeer duidelijk de woning. De dak-categorie (plat en/of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn essentieel. Kies daarna de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist biedt zo aantrekkelijk zonnepanelen advies in Forrières.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs uit de regio. Beperk je niet alleen tot de voordeligste tarieven, maar kijk goed naar relevante keurmerken (voorbeelden zijn CE-keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is het dak te klein voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden vele aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn verenigingen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, Huren kan al vanaf €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Forrières op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Forrières
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Forrières aanvullend capaciteitstarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor consumenten met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!