Ambly

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Ambly? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en winstgevend. Via de nieuwste zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Mede door de dalende inkoopprijs, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Via onze website lees je bruikbare raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Ambly!

zonnepanelen installateur 6953
 • Direct lagere energielasten.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieLuxemburg
GemeenteNassogne
Postcode69530
Gasverbruik21.380 kWh
Stroomverbruik kWh3590 kWh
Gemiddelde energierekening€169,86

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Ambly december 2023

Een landelijke subsidiepot is er helaas niet in België. In verschillende gemeenten zien we energiepremies of speciale groene leningen. Op energiesparen.be bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Nassogne. Geen resultaten? Neem dan contact op met jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Nassogne kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Ambly
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren met een interessante rente een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4350), dan bedraagt het voordeel al snel €539. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil krijg je een passende vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: deze klassieke mechanische meters gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met 5 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Ambly fluctueren tussen de €4500 en €6300, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op pak ‘m beet 2780 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Essent en NLE betaal je daarvoor zo’n €695,00 (kosten december 2023). Door middel van goedkope zonnepanelen in Ambly is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna bekijk je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119607€3425 – €4275€430
2282012€5175 – €5700€575
3348016€6025 – €6050€700
4414018€6525 – €6625€920
5435020€7025 – €7125€1000
6499023€7650 – €7925€1110

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Ambly ontdek je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ambly bedraagt 3590 kWh. Dit staat voor pak ‘m beet 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 zonnepanelen toereikend, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 4000 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Bijna alle klanten prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn zeer flexibel. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Ambly?

Voor het plaatsen van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ambly

Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Ambly vergelijken? Met onze stappenplan vind je moeiteloos een goede specialist in jouw streek. Een aantal aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer het soort woning. Het type dak (plat en/of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn van groot belang. Maak tevens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige geeft jou dan uitstekend zonnepanelen advies in Ambly.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn achternaam, voornaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend verzenden zij de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van installateurs met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste prijzen, maar let ook op relevante keurmerken (voorbeelden zijn ISO certificaat, Recyclage, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan allerlei duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost zo’n €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Veel spaargeld is is geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ambly op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Ambly
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Ambly verplichte kost – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met een zogenaamde terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €89,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!