Grune

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Grune? Zonnepanelen zijn duurzaam en besparen je geld. Door middel van de investering in zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Mede door de dalende verkoopprijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Dankzij zonnepanelenvoordeel.be lees jij samengestelde adviezen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Grune!

zonnepanelen installateur 6952
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Diverse erkende installateurs.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieLuxemburg
GemeenteNassogne
Postcode69520
Gasverbruik21.370 kWh
Stroomverbruik kWh3585 kWh
Gemiddelde energierekening€169,70

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Grune september 2023

Een landelijke subsidiepot is er jammer genoeg niet in België. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) doorzoek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Nassogne. Onduidelijke informatie? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Nassogne kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Grune
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten tegen een speciaal rentetarief een lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4340), dan pak je al snel €538. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terug op het net injecteren. Daarvoor krijg jeeen soort vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Er is wel verandering op komst: deze klassieke mechanische meters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al 500.000gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Grune fluctueren tussen de €4100 en €5700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op circa 2770 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en/of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €692,50 (tarief september 2023). Middels goedkope zonnepanelen in Grune bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna doorzoek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118908€3525 – €4225€400
2297013€5050 – €5600€550
3327015€6075 – €6050€850
4414016€6525 – €6725€930
5465020€7100 – €7300€1010
6506021€7550 – €8025€1050

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Grune lees jij of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Grune bedraagt 3585 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 10 zonnepanelen van 325 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1950 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 3000 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3950 kWh gaat het om 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. De gemiddelde investeerders maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien vind je dunne-film PV-panelen. Dit type panelen hebben een mooier uiterlijk. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Grune?

Puur voor PV-panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In algemene zin is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-grune

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Grune vergelijken? Aan de hand van onze stappenplan kies je in korte tijd een professionele aanbieder in de regio. Veel monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op het tarief. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk de eigenschappen van de woning. Het type woning (plat of schuin) en de ligging van het dak zijn van groot belang. Kies ook een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist verschaft dan namelijk toepasbaar zonnepanelen advies in Grune.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Vandaar komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Daarna ontvang je de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van specialisten die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de laagste offerte, maar bekijk ook de benodigde certificaten (denk aan IEC keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien allerlei mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn clubhuizen die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, De tarieven beginnen bij €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De totale huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Grune op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Grune
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Grune een vergoeding aan de distributienetbeheerder – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Belgen met een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €90,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!