Daverdisse

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Daverdisse? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en besparen je geld. Met behulp van innovatieve zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Omwille van de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de interessante terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Gebruikmakend van onze website tref jij omvangrijke tips die helpen bij zonnepanelen kopen in Daverdisse!

zonnepanelen installateur 6929
 • Direct lagere energielasten.
 • Milieubewuste keuze.
 • Combineren met goede omvormer.
 • BTW terugvragen.

ProvincieLuxemburg
GemeenteDaverdisse
Postcode69290
Gasverbruik21.550 kWh
Stroomverbruik kWh3375 kWh
Gemiddelde energierekening€165,73

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Daverdisse juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. In sommige gemeenten zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be check je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Daverdisse. Kan je het niet vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Daverdisse kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Daverdisse
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten verrassend voordelig een krediet kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4520), dan loopt het voordeel al gauw op tot €560. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het is een woning die 100% particulier is en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een gepaste vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dit geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de overproductie. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingeruild voor slimme meters. De komende jaren komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor de aarde, echter ook op financieel vlak. Al ruim tienduizenden woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Daverdisse zitten vaak tussen de €4300 en €5700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in om en nabij 3020 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €755,00 (prijspeil juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Daverdisse kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf check jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120407€3675 – €4400€440
2286013€5100 – €5850€625
3337014€5925 – €6100€750
4390018€6550 – €6775€920
5469019€6975 – €7300€1020
6512021€7400 – €7975€1090

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Daverdisse achterhaal jij of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Daverdisse bedraagt 3375 kWh. Hiervoor heb je nodig pakweg 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 2000 kWh moet je rekenen op 7, voor 2825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3825 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. De doorsnee bewoners installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Daverdisse?

Voor de installatie van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-daverdisse

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Daverdisse vergelijken? Met het advies hieronder zoek jij snel en eenvoudig een goede vakman in jouw eigen buurt. Tal van bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Specificeer het type woning. De woning-categorie (schuin en/of plat) en de ligging van de woning zijn van groot belang. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Daverdisse.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft naam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Dan is het helder hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Daarna versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  In een week krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven uit de regio. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (bijv. ISO certificaat, Recyclage, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien vele interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor gebouwendie grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De tarieven beginnen bij €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Veel spaargeld is is geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Daverdisse op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Daverdisse
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Daverdisse verplichte kost – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door consumenten waar sprake is van een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomJij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente