Masbourg

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Masbourg? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en financieel interessant. Middels thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Gezien de aantrekkelijke paneel prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Op basis van deze website bekijk je omvangrijke toelichtingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Masbourg!

zonnepanelen installateur 6953
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieLuxemburg
GemeenteNassogne
Postcode69530
Gasverbruik21.410 kWh
Stroomverbruik kWh3305 kWh
Gemiddelde energierekening€163,57

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Masbourg juli 2024

Een universele subsidieregeling is er niet meer in België. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door te surfen naar energiesparen.be doorzoek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Nassogne. Onduidelijke informatie? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €800,00. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Nassogne zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Masbourg
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4380), dan pak je al snel €543. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je weer terug injecteren aan het net. Ter compensatie ontvang je natuurlijk een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In die situatie krijg je nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Er is wel verandering op komst: de klassieke mechanische tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden huizen hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (juli 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Masbourg liggen tussen de €4000 en €5600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op plusminus 2810 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en/of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €702,50 (tarieven juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Masbourg kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht bekijk je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119207€3625 – €4425€430
2285013€5275 – €5650€500
3354014€6000 – €6250€750
4418018€6300 – €6750€890
5451020€7025 – €7300€1020
6507021€7675 – €8025€1110

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Masbourg bekijk je de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Masbourg bedraagt 3305 kWh. Hiervoor heb je nodig pak ‘m beet 12 panelen van 320 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1900 kWh moet je rekenen op 7, voor 2850 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3825 kWh gaat het om 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de mensen bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn zeer flexibel. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Masbourg?

Voor het leggen van panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-masbourg

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Masbourg vergelijken? Aan de hand van onderstaande tips vind jij snel en eenvoudig een deskundige monteur in jouw eigen buurt. Sommige bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf de aard van het huis. Het soort woning (schuin + plat) en de oriëntatie van de woning zijn goede voorbeelden. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Masbourg.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier weten wij hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend verzenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 4-5 dagen volgen er offertes van experts uit uw regio. Pas op voor alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar bekijk ook de benodigde certificaten (zoals bijv. CE-keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen vele duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name verenigingen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De tarieven beginnen bij €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huur van de panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet nodig.
 • Of denk aan een meer collectief project. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Masbourg op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Masbourg
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Masbourg een netvergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor mensen die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten fluctueren tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!