Harsin

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Harsin? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en leveren ook nog eens euro’s op. Via thuis geïnstalleerde zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door o.a. het financieel interessante plaatje, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het overal mogelijk? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Dankzij onze tool check jij actuele adviezen over zonnepanelen kopen in Harsin!

zonnepanelen installateur 6950
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Milieubewuste keuze.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieLuxemburg
GemeenteNassogne
Postcode69500
Gasverbruik21.350 kWh
Stroomverbruik kWh3575 kWh
Gemiddelde energierekening€169,40

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Harsin september 2023

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be ontdek je hoe het ervoor staat in de gemeente Nassogne. Is er niets over te lezen? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Nassogne bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Via de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Harsin
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten extra goedkoop een lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er bestaat een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4320), dan loopt het voordeel al gauw op tot €536. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil ontvang je een gepaste vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Er is wel verandering op komst: de ouderwetse tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim tienduizenden huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Harsin variëren tussen de €4500 en €6400, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op om en nabij 2750 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €687,50 (prijspeil september 2023). Op basis van goedkope zonnepanelen in Harsin bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf lees je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119307€3425 – €4375€420
2297013€5200 – €5775€675
3328016€5900 – €6075€875
4416016€6450 – €6750€930
5442020€6900 – €7125€990
6501023€7425 – €7925€1050

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Harsin achterhaal je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Harsin bedraagt 3575 kWh. Je hebt dus nodig zo’n 11 panelen van 300 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1850 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2950 kWh gaan we uit van 12, en voor 3850 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. De meeste woningbezitters kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Harsin?

Voor het leggen van PV-panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-harsin

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Harsin vergelijken? Met behulp van de uitleg die hierna komt tref jij binnen enkele minuten een uitmuntende vakman in jouw eigen buurt. Verscheidene specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de prijzen. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Detailleer het soort huis. Het genre dak (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn van groot belang. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige biedt zo actueel zonnepanelen advies in Harsin.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Op die manier komen wij erachter hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend ontvang je de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de goedkoopste prijzen, maar check ook op eventuele keurmerken (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan meerdere interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gebouwendie grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kan al vanaf €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Harsin op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Harsin
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Harsin een bijdrage – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor consumenten met een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €88,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!