Manhay

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Manhay? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en winstgevend. Met behulp van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door de hogere wattpiek per zonnepaneel, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door gebruik te maken van onze vergelijker tref je praktische informatie die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Manhay!

zonnepanelen installateur 6960
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Goed voor het milieu.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieLuxemburg
GemeenteManhay
Postcode69600
Gasverbruik21.580 kWh
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€166,19

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Manhay juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet beschikbaar in België. Er zijn nog wel gemeenten met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van energiesparen.be bekijk jij hoe het ervoor staat in de gemeente Manhay. Kan je het niet vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit levert al snel honderden euro’s op. Daarbij kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Manhay bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Middels de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Manhay
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten zonder hoge lasten een lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4550), dan is jouw winst al gauw €564. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terug op het net injecteren. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een gepaste vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Op dat moment krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Vermoedelijk blijft dit niet zo: deze klassieke mechanische meters zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al 500.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het model, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Manhay variëren tussen de €4800 en €5700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert circa 3050 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Engie en/of Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €762,50 (prijs juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Manhay kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna vind je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117106€3700 – €4250€440
2302012€5125 – €5600€625
3354016€6050 – €6025€875
4406017€6300 – €6725€950
5431020€6925 – €7250€1020
6489021€7675 – €8125€1100

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck Manhay vind jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Manhay bedraagt 3390 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pak ‘m beet 10 panelen van 315 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1825 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2950 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3950 kWh zijn dat 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde mensen installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn zeer flexibel. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Manhay?

Bij het installeren van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-manhay

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Manhay vergelijken? Door middel van onze stappenplan vind je in korte tijd een betrouwbare monteur in jouw omgeving. Verscheidene installateurs beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf de eigenschappen van de woning. De woning-categorie (schuin of plat) en de oriëntatie van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies daarna de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert geeft jou dan goedzonnepanelen advies in Manhay.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en het mailadres. Op basis daarvan komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Als laatste zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de laagste prijs, maar let ook op certificering (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen diverse duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan gymzalen die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Beschikbaar vanaf €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een grote som geld is is geen voorwaarde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Manhay op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Manhay
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Manhay een forfaitaire vergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Belgen met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €87,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente