Vaux-Chavanne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Vaux-Chavanne? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en winstgevend. Dankzij innovatieve zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Dankzij de aantrekkelijke paneel prijzen, de 6% BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn dak geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door gebruik te maken van onze vergelijker doorzoek jij samengestelde details over zonnepanelen kopen in Vaux-Chavanne!

zonnepanelen installateur 6960
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieLuxemburg
GemeenteManhay
Postcode69600
Gasverbruik21.470 kWh
Stroomverbruik kWh3335 kWh
Gemiddelde energierekening€164,50

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Vaux-Chavanne juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet in België. Wel bestaan er gemeenten met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be doorzoek je welke regelingen er zijn in de gemeente Manhay. Kan je hier niets over vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Manhay bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Vaux-Chavanne
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren zonder hoge lasten een lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4440), dan is het belastingvoordeel al gauw €550. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een gepaste vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de “ouderwetse” tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al 500.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (juli 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Vaux-Chavanne zitten vaak tussen de €5200 en €5700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa plusminus 2870 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Budget Energie of Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €717,50 (onkosten juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Vaux-Chavanne kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht ontdek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118706€3425 – €4425€390
2282011€5025 – €5675€525
3342015€5975 – €6125€875
4411018€6450 – €6700€940
5458019€6975 – €7250€1030
6490021€7500 – €8100€1100

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Eveneens is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Vaux-Chavanne vind jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vaux-Chavanne bedraagt 3335 kWh. Hiervoor heb je nodig circa 12 panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1850 kWh zijn dat er 8, voor 2800 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3875 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De doorsnee klanten bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien vind je dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Vaux-Chavanne?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw dak is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-vaux-chavanne

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Vaux-Chavanne vergelijken? Aan de hand van onze stappenplan heb je vandaag nog een uitstekende monteur in je postcodegebied. Veel bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets de karakteristieken van de woning. Het type huis (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het huis zijn essentieel. Selecteer tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Vaux-Chavanne.

 4. Voorkeur voor contact

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: voorletter + achternaam, tel. nr. en e-mailadres. Zo weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat van installateurs uit uw regio. Kijk verder dan de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen diverse bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gymzalen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost om en nabij de €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Vaux-Chavanne op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Vaux-Chavanne
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Vaux-Chavanne een netvergoeding – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningeigenaren die beschikken over een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!