Odeigne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Odeigne? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en goed voor de portemonnee. Geholpen door het zonnepanelen-systeem wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Gezien de dalende verkoopprijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de welbekende terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Middels de zonnepanelen-vergelijker vind je omvangrijke adviezen over zonnepanelen kopen in Odeigne!

zonnepanelen installateur 6960
 • Structureel lagere energiekost.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Combineren met goede omvormer.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieLuxemburg
GemeenteManhay
Postcode69600
Gasverbruik21.460 kWh
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€164,34

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Odeigne juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet in België. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op energiesparen.be check je welke regelingen er zijn in de gemeente Manhay. Is er niets over te lezen? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Manhay kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Odeigne
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze groene leningen waardoor gezinnen extra voordelig een groene lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4430), dan is jouw winst al gauw €549. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je een soort vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dit geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De plannen zijn om dit te veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Odeigne fluctueren tussen de €4800 en €6700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa zo’n 2860 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Greenchoice en/of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €715,00 (tarief juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Odeigne kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna doorzoek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119107€3400 – €4250€400
2307011€5200 – €5650€675
3351016€6050 – €6150€775
4411017€6350 – €6750€900
5439019€6925 – €7225€980
6484022€7525 – €7825€1060

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Odeigne check je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Odeigne is 3330 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pakweg 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1800 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3850 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De meeste mensen maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Odeigne?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-odeigne

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Odeigne vergelijken? Via de uitleg die hierna komt zoek jij in een zeer korte periode een erkende vakspecialist in jouw eigen buurt. De meeste installateurs bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de prijzen. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf zo specifiek mogelijk het huis. Het soort huis (plat & schuin) en de geografische ligging van de woning zijn relevant. Selecteer tevens een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Odeigne.

 4. Voorkeur voor contact

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, telefoonnummer en het mailadres. Op basis daarvan komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  In 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de goedkoopste prijzen, maar check ook voorwaarden/keurmerken (denk aan VDE keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan verscheidene rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere bedrijven die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, Dit kan al vanaf €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen vereiste.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Odeigne op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Odeigne
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Odeigne aanvullend capaciteitstarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met pv-panelen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €85,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!