Malempré

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Malempré? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en fiscaal aantrekkelijk. Via thuis geïnstalleerde zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Als gevolg van dalende prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Dankzij zonnepanelenvoordeel.be tref je waardevolle details die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Malempré!

zonnepanelen installateur 6960
 • Lagere energierekening.
 • Zet het milieu op 1.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieLuxemburg
GemeenteManhay
Postcode69600
Gasverbruik21.450 kWh
Stroomverbruik kWh3325 kWh
Gemiddelde energierekening€164,19

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Malempré juni 2024

Een universele subsidieregeling is niet aan de orde in België. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be vind je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Manhay. Kan je hier niets over vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Manhay is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Met de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Malempré
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4420), dan is jouw winst al gauw €548. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terug op het net injecteren. In ruil ontvang je een vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: deze klassieke mechanische meters worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Malempré zitten vaak tussen de €4200 en €6500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert grofweg 2850 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Eneco of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €712,50 (prijs juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Malempré bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder check jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119206€3425 – €4300€400
2303013€5025 – €5775€550
3334014€6000 – €6175€750
4395018€6450 – €6850€940
5453019€7100 – €7250€970
6488022€7625 – €8050€1080

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Evengoed is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Malempré tref je of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Malempré is 3325 kWh. Dit kan je zelf genereren met ongeveer 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2900 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3925 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De meeste mensen kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Malempré?

Voor het leggen van PV-panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-malempre

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Malempré vergelijken? Aan de hand van onze stappenplan vind je zonder problemen een betrouwbare expert in jouw streek. Het merendeel van de specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de kosten. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Is het een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer zo concreet mogelijk het huis. Het type dak (schuin & plat) en de ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Kies ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert verschaft dan namelijk professioneel zonnepanelen advies in Malempré.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan weten wij hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Als laatste ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit de regio. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (bijv. RoHS certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien meerdere aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan ondernemingen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De tarieven beginnen bij €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Eigen geld is is geen vereiste.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Malempré op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Malempré
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Malempré verplichte kost – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met pv-panelen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €85,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!