Grandménil

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Grandménil? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Dankzij zonnepanelen op het dak kan je zelf stroom opwekken. Vanwege de aantrekkelijke paneel prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de speciale terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? D.m.v. onze website bekijk jij toepasbare toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Grandménil!

zonnepanelen installateur 6960
 • Makkelijk geld besparen.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieLuxemburg
GemeenteManhay
Postcode69600
Gasverbruik21.430 kWh
Stroomverbruik kWh3315 kWh
Gemiddelde energierekening€163,88

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Grandménil december 2023

Een speciale subsidie is er jammer genoeg niet in België. In een aantal gemeenten vind je regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op energiesparen.be vind je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Manhay. Is er niets over te lezen? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Manhay zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Via de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Grandménil
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten zonder hoge lasten een groene lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4400), dan is het belastingvoordeel al gauw €545. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je weer terug injecteren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een redelijke vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de overproductie. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: deze klassieke mechanische meters worden ingeruild voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden huishoudens hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger de investering. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (december 2023) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Grandménil liggen tussen om en nabij de €5400 en €6600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen resulteert in grofweg 2830 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €707,50 (vergoeding december 2023). Met goedkope zonnepanelen in Grandménil kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder vind jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120706€3700 – €4275€410
2279013€5200 – €5825€625
3334015€6075 – €6125€725
4397018€6375 – €6825€890
5458020€7050 – €7225€1000
6491022€7700 – €7800€1050

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Met hulp van de zonnepanelencheck Grandménil tref jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Grandménil is 3315 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig rond de 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1800 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2825 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3850 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De meeste woningbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Grandménil?

Puur voor zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-grandmenil

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Grandménil vergelijken? Op basis van het onderstaande stappenplan vind je zonder problemen een erkende installateur in de regio. Diverse leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de kosten. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer duidelijk het huis. Het genre dak (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn hierin van enorm belang. Selecteer ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Grandménil.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Daardoor is het duidelijk hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend zenden zij de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn ISO certificaat, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is de investering nu te groot? Goed om te weten: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien allerlei bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name scholen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De tarieven beginnen bij €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Grandménil op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Grandménil
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Grandménil een distributienettarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor consumenten met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Werk jij met een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €88,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!