Harre

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Harre? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en hebben een prima rendement. D.m.v. zonnepanelen bij je huis wek je zelf energie op uit de zon. Wegens gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Door zonnepanelenvoordeel.be doorzoek je toepasbare aanbevelingen aangaande zonnepanelen kopen in Harre!

zonnepanelen installateur 6960
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieLuxemburg
GemeenteManhay
Postcode69600
Gasverbruik21.440 kWh
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€164,03

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Harre juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op energiesparen.be tref je wat er precies mogelijk is in de gemeente Manhay. Is de informatie niet te vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Manhay zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Harre
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens heel voordelig een groene lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Op de aanschaf van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4410), dan is het voordeel al snel €547. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het gaat om een privé-woningen de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In die situatie krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Vermoedelijk blijft dit niet zo: deze klassieke mechanische meters worden ingewisseld voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen gunstig voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Harre schommelen tussen de €4000 en €6000 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in zo’n 2840 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Greenchoice en Pure Energie betaal je hiervoor wel €710,00 (prijs juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Harre is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna bekijk jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120706€3675 – €4450€410
2272011€5025 – €5600€650
3335015€6025 – €6100€750
4409018€6400 – €6700€940
5446020€6975 – €7225€1020
6482022€7700 – €7825€1070

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Harre zie je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Harre bedraagt 3320 kWh. Hiervoor zijn benodigd zo’n 12 panelen van 285 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 1925 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2825 kWh gaan we uit van 12, en voor 3825 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de huizenbezitters verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Harre?

Voor zonnepanelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-harre

Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Harre vergelijken? Dankzij onze stappenplan tref je in korte tijd een professionele vakspecialist in je woonplaats. Verschillende bedrijven bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk de karakteristieken van het huis. De huis-categorie (schuin of plat) en de oriëntatie van het dak zijn goede voorbeelden. Maak tevens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Harre.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Vandaar komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend versturen ze de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de aantrekkelijkste prijs, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (bijv. IEC keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen verscheidene mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan organisaties die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Beschikbaar vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Harre op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Harre
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Harre een vergoeding aan de distributienetbeheerder – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met de terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waar komt dit vandaan? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €86,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!