Lievegem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Lievegem? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en winstgevend. Met behulp van de zonnepanelen van tegenwoordig wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door dalende kosten, de 6% BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? D.m.v. onze website tref jij actuele gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Lievegem!

zonnepanelen installateur 9930
 • Snelle terugverdientijd.
 • Duurzame investering.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLievegem
Postcode99300
Gasverbruik22.820 kWh
Stroomverbruik kWh3410 kWh
Gemiddelde energierekening€171,81

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Lievegem mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. In verschillende gemeenten zien we aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be check jij wat de regels zijn in de gemeente Lievegem. Onduidelijke informatie? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Tevens kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Lievegem zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Met de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Lievegem
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun woning energiezuiniger te maken. Op de aanschaf van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€5040), dan is het belastingvoordeel al gauw €625. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil krijg je een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In die situatie heb je geen recht op een terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Al vele tienduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te lager de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (mei 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Lievegem liggen tussen om en nabij de €4400 en €6500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen genereert om en nabij 3060 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Engie en NLE betaal je daarvoor ongeveer €765,00 (vergoeding mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Lievegem kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder doorzoek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118007€3425 – €4200€420
2280012€5075 – €5850€600
3336014€6100 – €6200€725
4391018€6500 – €6850€930
5466019€6900 – €7125€990
6507023€7400 – €7975€1080

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Lievegem ontdek je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lievegem is 3410 kWh. Hiervoor zijn benodigd pakweg 11 panelen van 325 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 1950 kWh zijn dat er 7, voor 2800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 4000 kWh gaat het om 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Lievegem?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lievegem

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Lievegem vergelijken? Met onderstaande tips vind jij in korte tijd een betrouwbare monteur in de buurt. Tal van adviseurs beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Specificeer zo specifiek mogelijk de woning. De dak-categorie (plat en/of schuin) en de ligging van de woning zijn cruciaal. Kies tevens een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Lievegem.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Dan komen we erachter hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Nadien verstrekken zij de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de voordeligste tarieven, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld RoHS certificaat, Recyclage, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen vele aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan bedrijven die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De kosten bedragen zo’n €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een grote som geld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Lievegem op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Lievegem
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Lievegem een capaciteitstarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor mensen met de terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente