Zulte

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Zulte? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en besparen je geld. Aan de hand van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Vanwege het financieel interessante plaatje, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de zogenaamde terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn dak geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker check je accurate gegevens die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Zulte!

zonnepanelen installateur 9870
 • Structureel lagere energiekost.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZulte
Postcode98700
Gasverbruik22.780 kWh
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€171,19

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Zulte juni 2024

Een landelijke subsidiepot is er jammer genoeg niet in België. Verscheidene gemeenten werken met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be ontdek je hoe het ervoor staat in de gemeente Zulte. Onduidelijke informatie? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Zulte kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Zulte
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€5000), dan loopt het voordeel al gauw op tot €620. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het gaat om een privé-woningen de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je weer terug injecteren aan het net. Hiervoor ontvang je een gepaste vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de overproductie. Dit gaat wel veranderen: de klassieke mechanische tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 4% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Zulte liggen tussen om en nabij de €4000 en €5500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen staat voor pak ‘m beet 3020 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Essent en Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €755,00 (vergoeding juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Zulte kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder check je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118308€3575 – €4275€400
2292012€5275 – €5775€575
3338014€5925 – €6125€825
4380018€6475 – €6600€950
5452020€7000 – €7300€1020
6489021€7450 – €7825€1090

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Zulte vind je of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zulte is 3390 kWh. Dat staat gelijk aan rond de 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1975 kWh moet je rekenen op 8, voor 2825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3825 kWh zijn dat 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Veel mensen kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Zulte?

Puur voor zonnepanelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-zulte

Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Zulte vergelijken? Dankzij het onderstaande stappenplan zoek jij binnen enkele minuten een betrouwbare vakman in jouw streek. Een aantal adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk het soort huis. Het genre woning (plat en/of schuin) en de focus-richting van het dak zijn zaken die van belang zijn. Kies daarna een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist geeft jou dan uitstekend zonnepanelen advies in Zulte.

 4. Vul contactgegevens in

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar komen we erachter hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Als laatste verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (voorbeelden zijn IEC keurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen allerlei mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan ondernemingen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost om en nabij de €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is niet meer aan de orde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Zulte op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Zulte
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Zulte een bijdrage – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningeigenaren met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente