Gavere

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Gavere? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en heb je razendsnel terugverdiend. Door middel van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf energie op uit de zon. Omwille van de dalende prijzen van de panelen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de zogenaamde terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is dit iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Middels zonnepanelenvoordeel.be bekijk je omvangrijke adviezen m.b.t. zonnepanelen kopen in Gavere!

zonnepanelen installateur 9890
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGavere
Postcode98900
Gasverbruik22.800 kWh
Stroomverbruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€171,50

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Gavere mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet in België. Wel bestaan er gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door te surfen naar energiesparen.be doorzoek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Gavere. Is de informatie niet te vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Gavere zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Gavere
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten zonder hoge lasten een groene lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is nu een speciale afspraak die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun woning energiezuiniger te maken. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€5020), dan loopt het voordeel al gauw op tot €622. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie ontvang je een soort vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de klassieke mechanische tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met 4 procent rente. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Al vele tienduizenden gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Gavere liggen tussen de €4800 en €6700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in zo’n 3040 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en/of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €760,00 (prijs mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Gavere bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht check je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117806€3650 – €4350€380
2286012€5100 – €5650€675
3350014€5950 – €6200€725
4384016€6325 – €6625€880
5453020€7000 – €7250€980
6480021€7600 – €7950€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Mede door de zonnepanelencheck Gavere bekijk je de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gavere is 3400 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 10 panelen van 300 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1875 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2975 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3950 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De gemiddelde consumenten maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen zijn breed inzetbaar. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Gavere?

Tijdens de montage van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-gavere

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Gavere vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt zoek je moeiteloos een erkende aanbieder in jouw eigen buurt. Sommige installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de installatiekosten. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer het soort woning. Het genre huis (plat of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Selecteer ook een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist verschaft dan namelijk betrouwbaar zonnepanelen advies in Gavere.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Dan is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Als laatste ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs uit de regio. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (bijv. TÜV keurmerk, ISO certificaat, Recyclage, IEC keurmerk) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan verscheidene duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor stadions die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost zo’n €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen voorwaarde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Gavere op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Gavere
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Gavere een vergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Belgen met de terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €88,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente