Oosterzele

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Oosterzele? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en men kan er flink door besparen. Door het zonnepanelen-systeem kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Vanwege de dalende verkoopprijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de interessante terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn dak geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met deze website vind jij actuele raadgeving aangaande zonnepanelen kopen in Oosterzele!

zonnepanelen installateur 9860
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteOosterzele
Postcode98600
Gasverbruik22.770 kWh
Stroomverbruik kWh3385 kWh
Gemiddelde energierekening€171,04

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Oosterzele april 2024

Een universele subsidieregeling is er helaas niet in België. In verschillende gemeenten zien we energiepremies of speciale groene leningen. Door te surfen naar energiesparen.be tref jij de spelregels in de gemeente Oosterzele. Is de informatie niet te vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Oosterzele zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Oosterzele
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen tegen een lage rente een duurzaamheidslening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4990), dan is het belastingvoordeel al gauw €619. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je weer terug injecteren aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dit geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de ouderwetse tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al vele tienduizenden huizen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Oosterzele zitten vaak tussen de €4400 en €6300, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen staat voor om en nabij 3010 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie en Vandebron betaal je hiervoor wel €752,50 (kosten april 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Oosterzele kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf bekijk jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117907€3425 – €4250€410
2298013€5100 – €5875€675
3339016€5975 – €6200€800
4387016€6375 – €6625€900
5446020€6975 – €7150€1020
6495022€7700 – €7950€1080

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Oosterzele tref je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oosterzele bedraagt 3385 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1800 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2850 kWh zijn dat er 12, en voor 3975 kWh zijn dat 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De gemiddelde klanten kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Oosterzele?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-oosterzele

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Oosterzele vergelijken? Dankzij tips van onze adviseurs heb jij snel en eenvoudig een professionele vakman in de regio. Verschillende monteurs bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de tarieven. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf duidelijk het huis. De woning-categorie (plat + schuin) en de oriëntatie van het dak zijn relevant. Selecteer daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Oosterzele.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: achternaam, voornaam, telefoonnummer en het mailadres. Dan is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap verstrekken zij de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Kijk verder dan de laagste prijs, maar check ook certificering (bijv. IEC keurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen meerdere mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor ondernemingen die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Huren kan al vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De totale huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Veel spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Oosterzele op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Oosterzele
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Oosterzele een forfaitaire vergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor mensen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €87,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente