Oostwinkel

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Oostwinkel? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en goed voor de portemonnee. Gebruikmakend van zonnepanelen bij je huis kan je zelf stroom opwekken. Omwille van het financieel interessante plaatje, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de speciale terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is het iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door gebruik te maken van zonnepanelenvoordeel.be ontdek je handige aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Oostwinkel!

zonnepanelen installateur 9931
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLievegem
Postcode99310
Gasverbruik21.850 kWh
Stroomverbruik kWh3567,93737738502 kWh
Gemiddelde energierekening€171,32

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Oostwinkel september 2023

Een landelijke subsidiepot is er niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website energiesparen.be lees jij hoe het ervoor staat in de gemeente Lievegem. Is de informatie niet te vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Lievegem zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Met de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Oostwinkel
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4320), dan is jouw winst al gauw €536. Houd rekening met 2 aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je weer terug injecteren aan het net. In ruil ontvang je natuurlijk een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Er is wel verandering op komst: de klassieke mechanische tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim 500.000gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (september 2023) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Oostwinkel fluctueren tussen de €4200 en €6400 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen staat voor grofweg 2740 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Budget Energie of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €685,00 (vergoeding september 2023). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Oostwinkel kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna bekijk jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118808€3525 – €4200€420
2285013€5300 – €5700€550
3333015€5925 – €6075€700
4407018€6325 – €6850€900
5436019€7100 – €7200€990
6518021€7575 – €7850€1060

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Oostwinkel bekijk jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oostwinkel is 3567,93737738502 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pak ‘m beet 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1900 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2875 kWh gaat het om 11, en voor 3900 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. De doorsnee huizenbezitters prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Mede zijn er dunne-film PV-panelen. Deze panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Oostwinkel?

Voor de installatie van PV-panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-oostwinkel

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Oostwinkel vergelijken? Middels onze stappenplan vind je vandaag nog een uitstekende expert in jouw eigen buurt. Sommige specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf de karakteristieken van het huis. De woning-categorie (schuin of plat) en de geografische ligging van de woning zijn van groot belang. Kies vervolgens een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Oostwinkel.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn achternaam, voornaam, tel. nr. en het mailadres. Daardoor weten wij ook hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 3-4 dagen volgen er offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de voordeligste tarieven, maar bekijk ook eventuele keurmerken (voorbeelden zijn RoHS certificaat, VDE keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien verscheidene mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn bedrijven die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, De tarieven beginnen bij €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Oostwinkel op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Oostwinkel
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Oostwinkel een distributienettarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningeigenaren met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!