Ollignies

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Ollignies? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en hebben een prima rendement. Via zonnepanelen op jouw woning wek je zelfstandig duurzame stroom op. Dankzij de steeds gunstigere prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de welbekende terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Geholpen door onze tool tref jij handige adviezen m.b.t. zonnepanelen kopen in Ollignies!

zonnepanelen installateur 7866
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieHenegouwen
GemeenteLessines
Postcode78660
Gasverbruik23.190 kWh
Stroomverbruik kWh3395 kWh
Gemiddelde energierekening€173,01

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Ollignies juli 2024

Een speciale subsidie is er jammer genoeg niet in België. Verscheidene gemeenten werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be lees je de spelregels in de gemeente Lessines. Is de informatie niet te vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Lessines zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Ollignies
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens met een lage rente een speciale lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Op de aanschaf van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4410), dan bedraagt het voordeel al snel €547. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of injecteer je terug op het energienet. Daarvoor ontvang jeeen gepaste vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: deze klassieke mechanische meters zullen worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al honderdduizenden huizen wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Ollignies komen doorgaans uit tussen de €4900 en €5500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert pak ‘m beet 3050 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €762,50 (tarief juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Ollignies kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna vind jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118707€3400 – €4375€410
2309013€5025 – €5825€650
3321016€6075 – €6200€850
4415017€6375 – €6700€950
5458019€6925 – €7175€1000
6492021€7575 – €8050€1060

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Ollignies lees jij of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ollignies is 3395 kWh. Hiervoor heb je nodig pak ‘m beet 10 panelen van 280 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1975 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2875 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3800 kWh zijn dat 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de klanten installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer zijn er dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Ollignies?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ollignies

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Ollignies vergelijken? Aan de hand van onderstaande tips tref jij binnen enkele minuten een goede installateur in de regio. Verscheidene leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de prijs. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer zo specifiek mogelijk het huis. De dak-categorie (schuin en/of plat) en de geografische ligging van de woning zijn daarin van belang. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur geeft jou dan uitstekend zonnepanelen advies in Ollignies.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Vandaar weten wij hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Daarna ontvangt u ook de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten uit de regio. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar check ook op certificaten en keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn allerlei rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan verenigingen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Beschikbaar vanaf €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Ollignies op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Ollignies
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Ollignies een capaciteitstarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Belgen met een zogenaamde terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Beschik jij over een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!