Deux-Acren

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Deux-Acren? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Door middel van de zonnepanelen van tegenwoordig kan je zelf stroom opwekken. Wegens de hogere wattpiek per zonnepaneel, de speciale 6%-BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Gebruikmakend van onze tool doorzoek jij praktische raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Deux-Acren!

zonnepanelen installateur 7864
 • Snelle terugverdientijd.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieHenegouwen
GemeenteLessines
Postcode78640
Gasverbruik23.170 kWh
Stroomverbruik kWh3385 kWh
Gemiddelde energierekening€172,70

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Deux-Acren september 2023

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten energiepremies of speciale groene leningen. Via de website energiesparen.be bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Lessines. Geen resultaten? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Lessines bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Deux-Acren
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens extra voordelig een groene lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun woning energiezuiniger te maken. Voor zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4390), dan pak je al snel €544. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. In ruil ontvang je een redelijke vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Op dat moment heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de overproductie. De plannen zijn om dit te veranderen: de “ouderwetse” tellers worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al vele tienduizenden consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te lager de investering. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (september 2023) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Deux-Acren liggen tussen de €4100 en €6100, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa grofweg 3030 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Greenchoice of NLE betaal je al snel €757,50 (vergoeding september 2023). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Deux-Acren bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder check je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118508€3650 – €4325€410
2297011€5050 – €5900€550
3335015€5900 – €6175€750
4399018€6475 – €6775€890
5444020€6975 – €7200€960
6514023€7550 – €7900€1070

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Deux-Acren bekijk jij of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Deux-Acren is 3385 kWh. Dit kan je zelf genereren met om en nabij 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1850 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 4000 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. De meeste bewoners kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Deux-Acren?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op een woning is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-deux-acren

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Deux-Acren vergelijken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan tref je in enkele stappen een deskundige vakman in de regio. Diverse leveranciers bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Schets de aard van de woning. Het soort woning (schuin en/of plat) en de oriëntatie van de woning zijn cruciaal. Maak vervolgens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Deux-Acren.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Dan weten we hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (denk aan Recyclage, IEC keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of is het gewoon te duur? Goed om te weten: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen verschillende bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name organisaties die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost zo’n €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huur van de panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen voorwaarde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Deux-Acren op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Deux-Acren
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Deux-Acren aanvullend capaciteitstarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor Belgen met de terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!