Bois-De-Lessines

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Bois-De-Lessines? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en een goede investering. Dankzij de nieuwste zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door o.a. de hogere wattpiek per zonnepaneel, de speciale 6%-BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Geholpen door deze pagina tref jij accurate tips die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Bois-De-Lessines!

zonnepanelen installateur 7866
 • Lagere energielasten.
 • Verantwoorde investering.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieHenegouwen
GemeenteLessines
Postcode78660
Gasverbruik23.180 kWh
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€172,86

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Bois-De-Lessines september 2023

Een landelijke aankoopsubsidie bestaat niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be bekijk je hoe het ervoor staat in de gemeente Lessines. Is de informatie niet te vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Lessines kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Bois-De-Lessines
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens zonder hoge lasten een speciale lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun woning energiezuiniger te maken. Op jouw investering in zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4400), dan bedraagt het voordeel al snel €545. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je weer terug injecteren aan het net. Hiervoor krijg je natuurlijk een vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In die situatie krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de traditionele tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Al honderdduizenden investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Bois-De-Lessines zitten vaak tussen de €5200 en €5800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen mondt uit in zo’n 3040 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Greenchoice en NLE betaal je hiervoor wel €760,00 (tarief september 2023). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Bois-De-Lessines is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna bekijk jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120108€3500 – €4450€430
2287012€5250 – €5750€550
3328015€6025 – €6025€800
4415016€6550 – €6750€920
5467020€7000 – €7150€990
6511022€7525 – €8075€1060

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Door de zonnepanelencheck Bois-De-Lessines tref jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bois-De-Lessines bedraagt 3390 kWh. Hiervoor zijn benodigd om en nabij 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1850 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2950 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3850 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De doorsnee woningbezitters kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze panelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Bois-De-Lessines?

Puur voor PV-panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bois-de-lessines

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Bois-De-Lessines vergelijken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan vergelijk jij zonder problemen een erkende vakman in jouw omgeving. Het merendeel van de adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk de karakteristieken van de woning. De dak-categorie (plat en/of schuin) en de ligging van de woning zijn cruciaal. Selecteer vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Bois-De-Lessines.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend zenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (zoals ISO certificaat, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen verscheidene rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor gymzalen die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost om en nabij de €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huur van de panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is dan ook geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bois-De-Lessines op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Bois-De-Lessines
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Bois-De-Lessines een aanvullend distributienettarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningeigenaren waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!