Wannebecq

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Wannebecq? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en hebben een prima rendement. Met behulp van zonnepanelen bij je huis wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Als gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de 6% BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is dit iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Dankzij zonnepanelenvoordeel.be check je uitgebreide info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Wannebecq!

zonnepanelen installateur 7861
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieHenegouwen
GemeenteLessines
Postcode78610
Gasverbruik23.140 kWh
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€172,24

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Wannebecq september 2023

Een landelijke subsidiepot is er niet in België. Verscheidene gemeenten werken met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) bekijk jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Lessines. Is er niets over te lezen? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €900,00. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Lessines is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Wannebecq
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4360), dan bedraagt het voordeel al snel €540. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil krijg je een vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een royale 4% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Wannebecq liggen tussen de €4100 en €5900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat voor pakweg 3000 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Engie en/of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €750,00 (onkosten september 2023). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Wannebecq kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna tref je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118306€3600 – €4225€400
2310012€5175 – €5750€600
3355014€6100 – €6250€725
4395017€6425 – €6725€890
5454020€6975 – €7250€1020
6480023€7700 – €7975€1090

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Wannebecq ontdek jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wannebecq bedraagt 3370 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig circa 11 panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1875 kWh moet je rekenen op 7, voor 2975 kWh gaan we uit van 12, en voor 3975 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Veel consumenten prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Wannebecq?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-wannebecq

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Wannebecq vergelijken? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan vergelijk jij snel en eenvoudig een deskundige installateur in je postcodegebied. Veel adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer de aard van de woning. Het genre woning (schuin of plat) en de geografische ligging van het huis zijn cruciaal. Selecteer daarna een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Wannebecq.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: je voor- en achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Nadien ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven uit de omgeving. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar vraag ook om certificering (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, CE-keurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur je een woning en zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien meerdere rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan clubhuizen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost om en nabij de €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is is geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Wannebecq op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Wannebecq
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Wannebecq een vergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor Belgen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €85,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!