Meux

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Meux? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en winstgevend. Op basis van zonnepanelen op je woning wek je zelfstandig duurzame stroom op. Als gevolg van de dalende inkoopprijs, de speciale 6%-BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Geholpen door onze vergelijker bekijk je veelzijdige raadgeving die helpen bij zonnepanelen kopen in Meux!

zonnepanelen installateur 5081
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Milieubewuste keuze.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieNamen
GemeenteLa Bruyère
Postcode50810
Gasverbruik20.770 kWh
Stroomverbruik kWh3485 kWh
Gemiddelde energierekening€164,95

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Meux februari 2024

Een universele subsidieregeling is er niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) ontdek je wat de regels zijn in de gemeente La Bruyère. Is de informatie niet te vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €800,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente La Bruyère kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Meux
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4740), dan is het belastingvoordeel al gauw €588. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor krijg jeeen gepaste vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno februari 2024. Het rendement is in lijn met een 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim tienduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Meux schommelen tussen de €4900 en €6300 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in pak ‘m beet 2780 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Eneco of Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €695,00 (onkosten februari 2024). Door goedkope zonnepanelen in Meux bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf vind je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120506€3525 – €4350€420
2275011€5175 – €5825€575
3339014€6100 – €6050€775
4406016€6400 – €6600€950
5469020€7025 – €7300€1000
6496021€7625 – €7975€1040

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Mede door de zonnepanelencheck Meux vind jij of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Meux is 3485 kWh. Dit staat voor rond de 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1875 kWh zijn dat er circa 8, voor 2975 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3800 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. Veel mensen installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Meux?

Voor het plaatsen van panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-meux

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Meux vergelijken? D.m.v. onderstaande tips tref jij vandaag nog een goede specialist in jouw omgeving. De meeste monteurs beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer de karakteristieken van de woning. De huis-categorie (plat & schuin) en de focus-richting van het huis zijn essentieel. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman geeft jou dan erkend zonnepanelen advies in Meux.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Zo is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Als laatste verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  In een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar let ook op certificering (zoals CE-keurmerk, ISO certificaat, Recyclage, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor panelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan verschillende rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor gebouwendie grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kan al vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De totale huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is dan ook geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Meux op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Meux
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Meux aanvullend capaciteitstarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor woningeigenaren met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG vertelt hierover het volgende: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomDe netvergoeding ligt op die manier te laag. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €85,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!