Saint-Denis-Bovesse

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Saint-Denis-Bovesse? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en fiscaal aantrekkelijk. Geholpen door zonnepanelen op je woning wek je zelf schone energie op. Dankzij dalende prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Via onze vergelijker vind jij waardevolle tips die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Saint-Denis-Bovesse!

zonnepanelen installateur 5081
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Goed voor het milieu.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieNamen
GemeenteLa Bruyère
Postcode50810
Gasverbruik20.780 kWh
Stroomverbruik kWh3490 kWh
Gemiddelde energierekening€165,11

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Saint-Denis-Bovesse maart 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet beschikbaar in België. In sommige gemeenten zijn er regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de website energiesparen.be bekijk jij de spelregels in de gemeente La Bruyère. Geen resultaten? Neem dan contact op met jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente La Bruyère kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Saint-Denis-Bovesse
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Op jouw investering in zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4750), dan pak je al snel €589. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet om een privéwoning gaan en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een gepaste vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de traditionele tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Al enkele honderdduizenden consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Saint-Denis-Bovesse fluctueren tussen de €4100 en €6500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op pak ‘m beet 2790 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Greenchoice en Oxxio betaal je al snel €697,50 (prijs maart 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Saint-Denis-Bovesse kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf vind jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117906€3650 – €4300€380
2290013€5275 – €5675€500
3336014€6075 – €6150€875
4394018€6325 – €6700€880
5446019€6925 – €7250€980
6497023€7425 – €8100€1040

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Saint-Denis-Bovesse achterhaal je of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Saint-Denis-Bovesse is 3490 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 10 panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1875 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2975 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3975 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Bijna alle woningbezitters kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Saint-Denis-Bovesse?

Voor het leggen van panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-saint-denis-bovesse

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Saint-Denis-Bovesse vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt vergelijk jij snel en eenvoudig een uitmuntende leverancier in jouw eigen buurt. De meeste adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf zo specifiek mogelijk de woning. Het type woning (plat en/of schuin) en de focus-richting van de woning zijn essentieel. Maak ook een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Saint-Denis-Bovesse.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Hierdoor weten we op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten uit de buurt. Pas op voor alleen de laagste offerte, maar check ook de benodigde certificaten (zoals Recyclage, CE-keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen meerdere aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere organisaties die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost om en nabij de €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huur van de panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een grote som geld is is geen vereiste.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Saint-Denis-Bovesse op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Saint-Denis-Bovesse
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Saint-Denis-Bovesse een netvergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningeigenaren met een zogenaamde terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!