Emines

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Emines? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en een goede investering. Met de investering in zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Vanwege de hogere wattpiek per zonnepaneel, de speciale 6%-BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Dankzij deze pagina check jij accurate informatie aangaande zonnepanelen kopen in Emines!

zonnepanelen installateur 5080
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieNamen
GemeenteLa Bruyère
Postcode50800
Gasverbruik20.720 kWh
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€164,18

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Emines maart 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet meer in België. In een aantal gemeenten vind je een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website energiesparen.be lees jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente La Bruyère. Geen resultaten? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente La Bruyère zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Met de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Emines
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens tegen een speciaal rentetarief een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4690), dan loopt het voordeel al gauw op tot €581. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de “ouderwetse” tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Emines komen doorgaans uit tussen de €4400 en €6000 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa ongeveer 2730 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Essent en/of Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €682,50 (prijspeil maart 2024). Door goedkope zonnepanelen in Emines bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht check jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118007€3475 – €4250€430
2304012€5125 – €5775€525
3328015€5950 – €6225€800
4414017€6550 – €6750€950
5438019€7000 – €7300€1030
6488022€7675 – €8150€1040

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Emines tref jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Emines bedraagt 3460 kWh. Hiervoor zijn benodigd circa 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1875 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2875 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3875 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De meeste investeerders installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede vind je dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Emines?

Voor het leggen van panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-emines

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Emines vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan zoek jij snel en eenvoudig een erkende installateur in jouw omgeving. Veel specialisten hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de kosten. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Schets het type woning. Het soort woning (schuin + plat) en de focus-richting van het dak zijn goede voorbeelden. Maak daarna een keuze voor een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Emines.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Nadien verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten uit uw regio. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar bekijk ook eventuele keurmerken (denk aan ISO certificaat, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn vele mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere clubhuizen die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Beschikbaar vanaf €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huur van de panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge instapprijs is is geen voorwaarde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Emines op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Emines
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Emines een capaciteitstarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Vlamingen waar sprake is van een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waar komt dit vandaan? De VREG is duidelijk: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €88,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!