Villers-Lez-Heest

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Villers-Lez-Heest? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Via de nieuwste zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Vanwege de hogere wattpiek per zonnepaneel, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Dankzij de zonnepanelen-vergelijker ontdek jij samengestelde raadgeving aangaande zonnepanelen kopen in Villers-Lez-Heest!

zonnepanelen installateur 5080
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieNamen
GemeenteLa Bruyère
Postcode50800
Gasverbruik20.740 kWh
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€164,49

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Villers-Lez-Heest juli 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet in België. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be lees je hoe het ervoor staat in de gemeente La Bruyère. Geen resultaten? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente La Bruyère zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Villers-Lez-Heest
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen met een lage rente een speciale lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Val jij in deze categorie? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4710), dan is jouw winst al gauw €584. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet om een privéwoning gaan en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor krijg je een vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In die situatie heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de overproductie. Er is wel verandering op komst: de traditionele tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Al honderdduizenden gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Villers-Lez-Heest zitten vaak tussen de €4300 en €5500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op plusminus 2750 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Engie en Pure Energie betaal je hiervoor wel €687,50 (tarieven juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Villers-Lez-Heest kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder doorzoek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118408€3500 – €4300€430
2304012€5200 – €5875€625
3333014€5900 – €6050€800
4400018€6400 – €6750€940
5436019€6950 – €7125€960
6482021€7400 – €8025€1090

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Daarnaast is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Villers-Lez-Heest tref je of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Villers-Lez-Heest bedraagt 3470 kWh. Dit kan je zelf opwekken met rond de 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1800 kWh gaan we uit van 7, voor 2850 kWh zijn dat er 12, en voor 4000 kWh gaat het om 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. Meer dan de helft van de mensen geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast vinden we dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Villers-Lez-Heest?

Voor het laten leggen van PV-panelen op het huis is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-villers-lez-heest

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Villers-Lez-Heest vergelijken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs zoek je zonder problemen een deskundige monteur in jouw omgeving. Verschillende aanbieders beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de verkoopprijs. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een huurwoning of koophuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer het type woning. Het genre dak (plat & schuin) en de geografische ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Maak daarna een keuze voor een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Villers-Lez-Heest.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om achternaam, voornaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Dan is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  In een week ontvang je (een aantal) offertes van experts met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. RoHS certificaat, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien verscheidene interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor ondernemingen die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Huren kan al vanaf €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Veel spaargeld is dan ook geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Villers-Lez-Heest op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Villers-Lez-Heest
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Villers-Lez-Heest een vergoeding aan de distributienetbeheerder – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door mensen met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €88,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!