Bovesse

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Bovesse? Zonnepanelen zijn duurzaam en besparen je geld. Dankzij thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Omwille van gunstigere prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? D.m.v. onze website check je omvangrijke gegevens die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Bovesse!

zonnepanelen installateur 5081
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Verantwoorde investering.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieNamen
GemeenteLa Bruyère
Postcode50810
Gasverbruik20.760 kWh
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€164,80

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Bovesse februari 2024

Een landelijke subsidiepot is er jammer genoeg niet in België. Verscheidene gemeenten werken met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be check je wat de regels zijn in de gemeente La Bruyère. Is er niets over te lezen? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente La Bruyère zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Bovesse
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren extra voordelig een krediet kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4730), dan pak je al snel €586. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je een vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de ouderwetse tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 5 procent rente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim tienduizenden woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Bovesse liggen tussen de €5100 en €6200 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa pakweg 2770 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Eneco en/of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €692,50 (onkosten februari 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Bovesse bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna vind je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120006€3425 – €4300€430
2291012€5300 – €5800€500
3342016€6000 – €6250€875
4418016€6450 – €6600€900
5444020€6925 – €7250€1030
6496022€7475 – €7800€1110

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden het beste. Door de zonnepanelencheck Bovesse tref je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bovesse is 3480 kWh. Je hebt dus nodig rond de 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1900 kWh gaat het om 8, voor 2875 kWh gaat het om 11, en voor 3900 kWh zijn dat 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. De meeste mensen bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens vind je dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Bovesse?

Puur voor PV-panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bovesse

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Bovesse vergelijken? Middels tips van onze adviseurs vergelijk je in een zeer korte periode een uitmuntende monteur in de buurt. De meeste installateurs hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de tarieven. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf expliciet het huis. Het type dak (plat & schuin) en de oriëntatie van het huis zijn voor de monteur interessant. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf geeft op die manier geschikt zonnepanelen advies in Bovesse.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft je voor- en achternaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Daardoor is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen uit de buurt. Kijk verder dan het interessantste kostenplaatje, maar check ook op certificaten en keurmerken (zoals bijv. VDE keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor panelen, of is de investering nu te groot? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn allerlei aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost om en nabij de €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De totale huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bovesse op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Bovesse
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Bovesse een bijdrage – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Vlamingen die beschikken over een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €95,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!