Warisoulx

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Warisoulx? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en leveren ook nog eens euro’s op. Op basis van de nieuwste zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door dalende kosten, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? D.m.v. deze website lees jij accurate aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Warisoulx!

zonnepanelen installateur 5080
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Duurzame investering.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieNamen
GemeenteLa Bruyère
Postcode50800
Gasverbruik20.750 kWh
Stroomverbruik kWh3475 kWh
Gemiddelde energierekening€164,65

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Warisoulx maart 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Soms zijn er binnen gemeenten energiepremies of speciale groene leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be vind jij wat de regels zijn in de gemeente La Bruyère. Is er niets over te lezen? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente La Bruyère zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Warisoulx
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4720), dan bedraagt het voordeel al snel €585. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie krijg je een redelijke vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de ouderwetse tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno maart 2024. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Al 500.000woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Warisoulx zitten vaak tussen de €5300 en €6500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op pakweg 2760 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Engie en Qurrent betaal je hiervoor wel €690,00 (tarieven maart 2024). Met goedkope zonnepanelen in Warisoulx bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna lees jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120707€3400 – €4300€380
2270012€5050 – €5675€525
3355014€6100 – €6050€775
4420017€6425 – €6700€950
5449020€7050 – €7125€1030
6517022€7450 – €8150€1080

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Warisoulx ontdek je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Warisoulx bedraagt 3475 kWh. Hiervoor zijn benodigd zo’n 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1850 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2975 kWh gaan we uit van 11, en voor 3900 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De doorsnee huizenbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed vind je dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Warisoulx?

Voor het laten leggen van panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-warisoulx

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Warisoulx vergelijken? Op basis van de adviezen van onze specialisten kies je in een zeer korte periode een deskundige vakman in jouw streek. Verschillende aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de verkoopprijs. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Schets de karakteristieken van het huis. Het soort dak (schuin en/of plat) en de ligging van de woning zijn cruciaal. Kies daarna een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Warisoulx.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn je voor- en achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Op die manier weten we hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Vervolgens krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar bekijk ook relevante keurmerken (zoals ISO certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed om te weten: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien nogal wat bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere stadions die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Beschikbaar vanaf €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een eigen spaarpot is is geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Warisoulx op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Warisoulx
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Warisoulx een bijdrage – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningeigenaren die beschikken over een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Beschik jij over een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!