Rhisnes

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Rhisnes? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en leveren ook nog eens euro’s op. Middels zonnepanelen op jouw woning wek je in eigen beheer groene stroom op. Door o.a. de dalende inkoopprijs, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de speciale terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door middel van de zonnepanelen-vergelijker lees jij uitgebreide info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Rhisnes!

zonnepanelen installateur 5080
 • Lagere energielasten.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieNamen
GemeenteLa Bruyère
Postcode50800
Gasverbruik20.730 kWh
Stroomverbruik kWh3465 kWh
Gemiddelde energierekening€164,34

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Rhisnes juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. In sommige gemeenten zijn er interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be lees jij wat er precies mogelijk is in de gemeente La Bruyère. Kan je hier niets over vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit levert al snel honderden euro’s op. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente La Bruyère zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door middel van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Rhisnes
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens heel voordelig een duurzaamheidslening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4700), dan profiteer je al van een korting van zo’n €583. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terug op het net injecteren. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de klassieke mechanische tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Rhisnes variëren tussen de €4000 en €6300 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat voor ongeveer 2740 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €685,00 (vergoeding juli 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Rhisnes kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht doorzoek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119206€3475 – €4450€410
2273013€5150 – €5700€500
3342015€6100 – €6200€750
4398016€6300 – €6650€940
5437020€7000 – €7150€990
6505021€7675 – €7975€1070

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Rhisnes vind je of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rhisnes is 3465 kWh. Dat staat gelijk aan plusminus 12 panelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 2000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2925 kWh zijn dat er 11, en voor 3825 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. De meeste mensen kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder vinden we dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Rhisnes?

Voor het laten leggen van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-rhisnes

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Rhisnes vergelijken? Middels tips van onze adviseurs heb jij moeiteloos een professionele vakman in jouw streek. Sommige adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Schets de karakteristieken van het huis. De woning-categorie (plat + schuin) en de oriëntatie van het huis zijn voor de monteur interessant. Selecteer ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Rhisnes.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Op basis daarvan weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Vervolgens krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na zo’n 5 werkdagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven uit de regio. Focus niet uitsluitend op de aanbieder met de laagste prijs, maar bekijk ook eventuele keurmerken (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien verschillende bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost om en nabij de €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De totale huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Rhisnes op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Rhisnes
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Rhisnes een vergoeding aan de distributienetbeheerder – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door consumenten die beschikken over een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomDe netvergoeding klopt dan niet meer. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!