Baillamont

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Baillamont? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en heb je razendsnel terugverdiend. Door middel van innovatieve zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Wegens gunstigere prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan het ook op mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Geholpen door onze vergelijker tref jij bruikbare toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Baillamont!

zonnepanelen installateur 5555
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieNamen
GemeenteBièvre
Postcode55550
Gasverbruik22.240 kWh
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€167,37

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Baillamont juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Wel bestaan er gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be vind jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Bièvre. Kom je er niet uit? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Bièvre zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Baillamont
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens tegen een gunstige rente een lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4710), dan is het belastingvoordeel al gauw €584. Houd rekening met 2 aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je natuurlijk een vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de klassieke mechanische tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Baillamont liggen tussen om en nabij de €4200 en €5500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa zo’n 3020 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Essent en/of Pure Energie betaal je al snel €755,00 (vergoeding juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Baillamont is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna vind je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120707€3700 – €4200€380
2283011€5025 – €5775€575
3360014€6025 – €6200€850
4418017€6425 – €6625€920
5455019€7025 – €7250€1000
6516022€7400 – €7875€1100

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Baillamont bekijk jij of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Baillamont is 3320 kWh. Hiervoor heb je nodig pakweg 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 3000 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3825 kWh gaat het om 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. De gemiddelde huizenbezitters verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens zijn er dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Baillamont?

Voor het laten plaatsen van panelen op het huis is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-baillamont

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Baillamont vergelijken? Door het advies hieronder kies je binnen enkele minuten een deskundige monteur in je woonplaats. De meeste specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf expliciet jouw woning. Het soort huis (plat + schuin) en de geografische ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige geeft op die manier geschikt zonnepanelen advies in Baillamont.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van installateurs met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de goedkoopste prijzen, maar let ook op certificering (zoals bijv. IEC keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen verschillende interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, De tarieven beginnen bij €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huur van de panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Baillamont op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Baillamont
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Baillamont een distributienettarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor consumenten die beschikken over een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €88,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!