Petit-Fays

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Petit-Fays? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en besparen je geld. Gebruikmakend van zonnepanelen op het dak kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door de lagere prijs van de panelen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de zogenaamde terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met behulp van onze website doorzoek jij waardevolle informatie die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Petit-Fays!

zonnepanelen installateur 5555
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • BTW terugvragen.

ProvincieNamen
GemeenteBièvre
Postcode55550
Gasverbruik22.320 kWh
Stroomverbruik kWh3360 kWh
Gemiddelde energierekening€168,60

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Petit-Fays juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet meer in België. Soms zijn er binnen gemeenten speciale premies en/of leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be lees je welke regelingen er zijn in de gemeente Bièvre. Onduidelijke informatie? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Bièvre kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Met de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Petit-Fays
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voor het installeren van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4790), dan profiteer je al van een korting van zo’n €594. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je een vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al tienduizenden woningen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Petit-Fays fluctueren tussen de €5000 en €5600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op circa 3100 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Engie en/of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €775,00 (kosten juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Petit-Fays kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel lees je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120707€3400 – €4400€380
2306011€5125 – €5725€550
3355014€6100 – €6250€800
4417016€6550 – €6825€950
5456020€7050 – €7125€980
6501021€7575 – €7875€1050

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Petit-Fays check je of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Petit-Fays is 3360 kWh. Dat staat gelijk aan om en nabij 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1875 kWh zijn dat er 7, voor 2800 kWh zijn dat er 11, en voor 3975 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de klanten maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Petit-Fays?

Voor de installatie van panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-petit-fays

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Petit-Fays vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder tref je in een zeer korte periode een erkende vakspecialist in je woonplaats. Sommige leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan het tarief. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf de karakteristieken van de woning. Het genre dak (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Selecteer tevens een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Petit-Fays.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: je voor- en achternaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Zo weten wij hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Daarna ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot het interessantste kostenplaatje, maar wees scherp op eventuele keurmerken (je kunt denken aan RoHS certificaat, ISO certificaat, Recyclage, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is het dak te klein voor panelen, of is de investering nu te groot? Goed om te weten: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien allerlei rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan scholen die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kan al vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De totale huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is niet nodig.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Petit-Fays op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Petit-Fays
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Petit-Fays een vergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor consumenten met een zogenaamde terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG is duidelijk: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!