Cornimont

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Cornimont? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en men kan er flink door besparen. Aan de hand van thuis geïnstalleerde zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Gezien dalende prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door zonnepanelenvoordeel.be ontdek jij praktische gegevens aangaande zonnepanelen kopen in Cornimont!

zonnepanelen installateur 5555
 • Snelle terugverdientijd.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieNamen
GemeenteBièvre
Postcode55550
Gasverbruik22.260 kWh
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€167,68

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Cornimont juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. In verschillende gemeenten zien we een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be check jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Bièvre. Is de informatie niet te vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Bièvre zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Cornimont
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voor zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4730), dan is het belastingvoordeel al gauw €586. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor krijg jeeen vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de klassieke mechanische tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. In 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (juli 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Cornimont schommelen tussen de €4700 en €6500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert pakweg 3040 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en/of Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €760,00 (kosten juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Cornimont bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht ontdek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118506€3675 – €4400€410
2285013€5200 – €5750€650
3355015€6025 – €6225€875
4395017€6325 – €6725€880
5442019€6925 – €7250€1020
6512022€7475 – €7825€1060

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck Cornimont lees jij of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Cornimont is 3330 kWh. Dit kan je zelf opwekken met ongeveer 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2900 kWh gaat het om 11, en voor 3800 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de woningbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Cornimont?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-cornimont

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Cornimont vergelijken? Door onderstaande tips zoek je vandaag nog een erkende vakman in de regio. Veel bedrijven bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Definieer het soort huis. Het soort huis (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn daarin van belang. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur geeft jou dan erkend zonnepanelen advies in Cornimont.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om je voor- en achternaam, tel. nr. en een e-mailadres. Daardoor weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen die actief zijn in de regio. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar wees scherp op relevante keurmerken (zoals CE-keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan vele mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name clubhuizen die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost zo’n €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen vereiste.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Cornimont op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Cornimont
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Cornimont een bijdrage – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor mensen met de terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!