Oizy

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Oizy? Zonnepanelen zijn duurzaam en besparen je geld. Met thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Dankzij de aantrekkelijke paneel prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de speciale terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met behulp van zonnepanelenvoordeel.be vind jij omvangrijke adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Oizy!

zonnepanelen installateur 5555
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Combineren met goede omvormer.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieNamen
GemeenteBièvre
Postcode55550
Gasverbruik22.310 kWh
Stroomverbruik kWh3355 kWh
Gemiddelde energierekening€168,45

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Oizy juli 2024

Een speciale subsidie is niet beschikbaar in België. Verscheidene gemeenten werken met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) tref je wat de regels zijn in de gemeente Bièvre. Kan je het niet vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Bièvre bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Met de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Oizy
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4780), dan is het voordeel al snel €593. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het gaat om een privé-woningen het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor krijg je een vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de traditionele tellers worden ingeruild voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Al honderdduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Oizy zitten vaak tussen de €4700 en €6200, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in plusminus 3090 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en Qurrent betaal je al snel €772,50 (kosten juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Oizy kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht bekijk je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118507€3425 – €4500€420
2290011€5025 – €5750€500
3347016€6025 – €6125€850
4387016€6350 – €6750€920
5443020€7025 – €7275€970
6513023€7575 – €8150€1100

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Oizy bekijk jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oizy bedraagt 3355 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 12 zonnepanelen van 280 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1875 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2825 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3875 kWh gaat het om 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. Bijna alle klanten geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Oizy?

Tijdens de montage van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-oizy

Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Oizy vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan vergelijk je in korte tijd een goede monteur in de buurt. Diverse bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer expliciet het huis. De huis-categorie (plat + schuin) en de focus-richting van de woning zijn van groot belang. Selecteer ook de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Oizy.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Vandaar weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen uit de buurt. Pas op voor alleen de beste aanschafprijs, maar check ook certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor panelen, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn nogal wat rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan verenigingen die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Huren kan al vanaf €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Veel spaargeld is niet nodig.
 • Of denk aan een meer collectief project. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Oizy op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Oizy
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Oizy een bijdrage – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor Vlamingen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG maakt dit wat duidelijker: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €95,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!