Gros-Fays

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Gros-Fays? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en heb je razendsnel terugverdiend. Geholpen door krachtige zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door o.a. dalende prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn dak geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Aan de hand van zonnepanelenvoordeel.be ontdek jij handige informatie die helpen bij zonnepanelen kopen in Gros-Fays!

zonnepanelen installateur 5555
 • Snelle terugverdientijd.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNamen
GemeenteBièvre
Postcode55550
Gasverbruik22.280 kWh
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€167,98

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Gros-Fays juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) ontdek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Bièvre. Is er niets over te lezen? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Bièvre kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Gros-Fays
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren zonder hoge lasten een speciale lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De Belgische overheid biedt een regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4750), dan profiteer je al van een korting van zo’n €589. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terug op het net injecteren. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: deze traditionele energiemeters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een 5 procent spaarrente. Niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al enkele honderdduizenden investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Gros-Fays komen doorgaans uit tussen de €4700 en €6000, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen resulteert in grofweg 3060 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Delta of Vandebron betaal je al snel €765,00 (onkosten juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Gros-Fays bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117807€3425 – €4375€380
2277011€5250 – €5625€650
3357016€6025 – €6200€750
4409017€6425 – €6675€920
5460019€7050 – €7150€1010
6480023€7550 – €7850€1060

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Gros-Fays tref je of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gros-Fays is 3340 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig rond de 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1900 kWh zijn dat er circa 8, voor 2875 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3975 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. Veel bewoners prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Gros-Fays?

Voor het leggen van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-gros-fays

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Gros-Fays vergelijken? Middels het onderstaande stappenplan heb jij in korte tijd een goede leverancier in je woonplaats. Veel installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijs. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets de eigenschappen van de woning. De dak-categorie (schuin & plat) en de ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak ook een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Gros-Fays.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn naam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Dan komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Kijk verder dan de scherpste prijs, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld ISO certificaat, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Goed om te weten: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn nogal wat aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn ondernemingen die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Beschikbaar vanaf €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • Het maandelijkse bedrag blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen vereiste.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Gros-Fays op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Gros-Fays
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Gros-Fays verplichte kost – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Vlamingen met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!