Monceau-En-Ardenne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Monceau-En-Ardenne? Zonnepanelen zijn duurzaam en een goede investering. D.m.v. de investering in zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Vanwege de dalende inkoopprijs, de speciale 6%-BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Op basis van onze vergelijker tref jij accurate details die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Monceau-En-Ardenne!

zonnepanelen installateur 5555
 • Structureel lagere energiekost.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Lange levensduur.

ProvincieNamen
GemeenteBièvre
Postcode55550
Gasverbruik22.290 kWh
Stroomverbruik kWh3345 kWh
Gemiddelde energierekening€168,14

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Monceau-En-Ardenne juni 2024

Een landelijke subsidiepot is niet aan de orde in België. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op energiesparen.be doorzoek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Bièvre. Geen resultaten? Mail of bel dan even jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Bièvre bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Monceau-En-Ardenne
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voor het installeren van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4760), dan loopt het voordeel al gauw op tot €590. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet een 100% prive-woning zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie ontvang je een passende vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: deze klassieke mechanische meters worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Monceau-En-Ardenne komen doorgaans uit tussen de €5400 en €6700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op grofweg 3070 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Delta of Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €767,50 (tarieven juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Monceau-En-Ardenne is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht check je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120206€3425 – €4350€410
2273013€5100 – €5775€600
3357016€6000 – €6125€800
4420018€6400 – €6750€890
5468020€7100 – €7175€980
6506023€7600 – €8175€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck Monceau-En-Ardenne tref jij of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Monceau-En-Ardenne is 3345 kWh. Dit kan je zelf opwekken met omstreeks 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1900 kWh gaat het om 8, voor 2925 kWh gaat het om 11, en voor 3850 kWh gaat het om 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. De doorsnee bewoners bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens zijn er dunne-film panelen. Deze panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Monceau-En-Ardenne?

Voor PV-panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-monceau-en-ardenne

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Monceau-En-Ardenne vergelijken? Op basis van onderstaande tips heb jij binnen enkele minuten een uitmuntende specialist in je postcodegebied. Sommige adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op het tarief. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Schets zo specifiek mogelijk de woning. Het genre huis (schuin + plat) en de oriëntatie van het dak zijn essentieel. Maak vervolgens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Monceau-En-Ardenne.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Daardoor weten wij ook hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Aansluitend verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar wees scherp op de benodigde certificaten (zoals Recyclage, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn diverse prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor stadions die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De kosten bedragen zo’n €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Monceau-En-Ardenne op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Monceau-En-Ardenne
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Monceau-En-Ardenne een netvergoeding – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!