Naomé

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Naomé? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en winstgevend. D.m.v. de nieuwste zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Door o.a. de lagere prijs van de panelen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de welbekende terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door gebruik te maken van zonnepanelenvoordeel.be doorzoek jij uitgebreide info die helpen bij zonnepanelen kopen in Naomé!

zonnepanelen installateur 5555
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Zet het milieu op 1.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieNamen
GemeenteBièvre
Postcode55550
Gasverbruik22.300 kWh
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€168,29

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Naomé maart 2024

Een landelijke aankoopsubsidie bestaat niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be doorzoek je de spelregels in de gemeente Bièvre. Kom je er niet uit? Mail of bel dan even jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Bièvre bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door middel van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Naomé
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een speciaal type lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4770), dan is het belastingvoordeel al gauw €591. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet een 100% prive-woning zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een passende vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor dit overschot. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: deze traditionele energiemeters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, maar ook voor de portemonnee! Al 500.000consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (maart 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Naomé liggen tussen om en nabij de €4700 en €5900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor grofweg 3080 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en/of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €770,00 (prijs maart 2024). Door goedkope zonnepanelen in Naomé is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder bekijk jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120308€3500 – €4250€380
2281013€5025 – €5675€650
3351015€6100 – €6125€700
4387017€6525 – €6700€910
5453020€6925 – €7125€970
6509023€7500 – €7850€1040

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Verder is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Naomé achterhaal jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Naomé is 3350 kWh. Dat staat gelijk aan om en nabij 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 2000 kWh zijn dat er circa 8, voor 3000 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3900 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. Bijna alle huizenbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen hebben een fraai uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Naomé?

Puur voor panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-naome

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Naomé vergelijken? Door middel van onderstaande tips vergelijk jij snel en eenvoudig een betrouwbare vakman in je woonplaats. Verschillende aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf het type huis. Het genre woning (plat of schuin) en de focus-richting van het huis zijn essentieel. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Naomé.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn uw voornaam + achternaam, tel. nr. en een e-mailadres. Zo weten wij hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna zenden zij de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de scherpste prijs, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan meerdere interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name verenigingen die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Huren kan al vanaf €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Veel spaargeld is dan ook geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Naomé op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Naomé
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Naomé een vergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningeigenaren die beschikken over een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG is duidelijk: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Werk jij met een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €88,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!