Aubechies

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Aubechies? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en goed voor de portemonnee. Door thuis geïnstalleerde zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Dankzij gunstigere prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de zogenaamde terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Gebruikmakend van deze website tref je toepasbare adviezen m.b.t. zonnepanelen kopen in Aubechies!

zonnepanelen installateur 7972
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Groene investering.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieHenegouwen
GemeenteBeloeil
Postcode79720
Gasverbruik23.640 kWh
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€173,20

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Aubechies juli 2024

Een universele subsidieregeling is er niet in België. Wel bestaan er gemeenten met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website energiesparen.be lees je welke regelingen er zijn in de gemeente Beloeil. Kom je er niet uit? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Tevens kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Beloeil zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Aubechies
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten tegen een gunstige rente een speciaal type lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is nu een speciale afspraak die oudere woningen aanmoedigt om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voor zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4860), dan pak je al snel €602. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet een 100% prive-woning zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot injecteer je terug op het energienet. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie krijg je nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingewisseld voor slimme meters. In 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al tienduizenden huizen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Aubechies liggen tussen de €4600 en €5800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op ongeveer 3090 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Essent en/of Nuon betaal je daarvoor zo’n €772,50 (tarief juli 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Aubechies kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht doorzoek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118406€3450 – €4475€430
2291013€5125 – €5675€675
3343015€6000 – €6200€750
4399018€6350 – €6725€920
5448019€7075 – €7300€1030
6517023€7625 – €8000€1080

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Aubechies vind jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Aubechies is 3320 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 11 panelen van 290 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1850 kWh zijn dat er 7, voor 2900 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3875 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Veel investeerders verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Aubechies?

Bij het installeren van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-aubechies

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Aubechies vergelijken? Geholpen door onderstaande tips vergelijk je moeiteloos een erkende leverancier in je postcodegebied. Veel specialisten beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Schets zo concreet mogelijk het huis. Het genre dak (schuin + plat) en de oriëntatie van het dak zijn daarin van belang. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige levert jou dan ook goedzonnepanelen advies in Aubechies.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Dan is het helder hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de aantrekkelijkste prijs, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld ISO certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen verschillende duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name bedrijven die het dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost zo’n €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Aubechies op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Aubechies
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Aubechies een forfaitaire vergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Belgen met een zogenaamde terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomDe netvergoeding klopt dan niet meer. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!